Σάββατο 15 Μαΐου 2021
x

ΔΥΤΕΣ ΑΠΛΩΣΑΝ ΥΠΕΡΜΕΓΕΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ (VID)

Η πρωτοβουλία εντάχθηκε στο διαφορετικό φέτος πλαίσιο εορτασμού, που λόγω των υγειονομικών συνθηκών, δεν περιλάμβανε παρελάσεις.

Στον κόλπο Βαθέος της Σάμου, στη θάλασσα, απλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης μια μεγάλη ελληνική σημαία, μεγάλου μεγέθους, 104 τετραγωνικών μέτρων.

Με αυτόν του τρόπο τίμησαν τη σημερινή εθνική επέτειο, 80 χρόνια μετά το έπος του 1940, οι δύτες αυτόνομης κατάδυσης του Λιμεναρχείου Σάμου και του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, σε μια δράση υπό την οργανωτική υποστήριξη του δήμου Ανατολικής Σάμου, η οποία έτυχε ευρείας προβολής.

Σύμφωνα με το samosvoice.gr, η πρωτοβουλία εντάχθηκε στο διαφορετικό φέτος πλαίσιο εορτασμού, που λόγω των υγειονομικών συνθηκών, δεν περιλάμβανε στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Στο βίντεο φαίνονται οι αυτοδύτες της Σάμου να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο κρατώντας την ελληνική σημαία μέσα στο νερό.

Τιμώντας τη σημερινή επέτειο, ζεύγη μαχητικών F-16 πέταξαν πάνω και από τη Σάμο, όπου βρέθηκε και παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ και στην πόλη της Σάμου έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων από τους τοπικούς φορείς.Φωτογραφίες: Facebook/Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Βίντεο: Facebook/Aris Iliadis
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ