Skip to main content

Διθύραμβοι Τσακαλώτου για το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα (video)

Με τα καλύτερα λόγια για το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μίλησε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο 20ό Ετήσιο Φόρουμ «Invest in Greece» του Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Αισιόδοξο μήνυμα στους επενδυτές και τους δανειστές επιδίωξε να στείλει ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε στο 20ό Ετήσιο Φόρουμ «Invest in Greece» του Capital Link.

Με κεντρικό σύνθημα «Greece is back» ο Υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να καθησυχάσει τα πνεύματα για την παροχολογία και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, ενώ παράλληλα προσπάθησε να ψαρέψει νέες επενδύσεις μιλώντας για την πρόοδο της χώρας στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και στις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε χαρακτηριστικά :

 «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα κόκκινα δάνεια (NPLs). Είπε επίσης ότι μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγούν στην άνοδο του εθνικισμού, αλλά και η κοινωνική ενσωμάτωση χωρίς μεταρρυθμίσεις είναι εξίσου επικίνδυνη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πακέτο θετικών μέτρων αλλά και στη μη περικοπή των συντάξεων, ενώ επεσήμανε πως η φορολογία στις επιχειρήσεις θα μειώνεται κατά 1% κάθε χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σημειώνεται πως στο βήμα του συνεδρίου και στα πάνελ του βρίσκονται ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, υψηλόβαθμα στελέχη επενδυτικών οίκων και οι επικεφαλής ισχυρών παικτών του εγχώριου επιχειρηματικού γίγνεσθαι.