Skip to main content

Διχασμένοι οι βενζινοπώλες για την αυριανή απεργία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί η αυριανή απεργία των βενζινοπωλών, καθώς αρκετοί πρατηριούχοι αποφάσισαν να απέχουν από την κινητοποίηση.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί η αυριανή απεργία των βενζινοπωλών, καθώς αρκετοί πρατηριούχοι αποφάσισαν να απέχουν από την κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο Εμπόρων Καυσίμων και Εκμεταλλευτών σταθμών «Μέγας Αλέξανδρος» με 350 πρατήρια-μέλη αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην απεργία, ενώ αντίθετα κλειστά θα παραμείνουν τα πρατήρια του Σωματείου Πρατηριούχων Βενζίνης, Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και Περιοχής «Ο Άγιος Χριστόφορος», τα οποία συμμετέχουν κανονικά στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, την απόφασή της να μην συμμετέχει στο κλείσιμο των πρατηρίων υγρών καυσίμων  ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) μετά τις διευκρινίσεις του Υπ. Οικονομικών. Όπως τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση, επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

Με βάση το ενημερωτικό σημείωμα για το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, αποσαφηνίζεται ότι ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει της Β κατ. βιβλίων εσόδων - εξόδων, θα εφαρμοστεί για τα πρατήρια καυσίμων (και σειρά άλλων επαγγελματιών), από 1ης Ιανουαρίου του 2011 και όχι άμεσα.

Προβλέπεται επίσης ότι «για τη μεταβατική περίοδο των εισοδημάτων του 2010 θα υπάρξουν προσαρμογές στο τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα». Άρα για εφέτος η μοναδική αλλαγή που θα επέλθει στο φορολογικό καθεστώς των πρατηριούχων υγρών καυσίμων είναι η υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων λιανικής από 1ης Απριλίου και οι όποιες προσαρμογές γίνουν στο τεκμαρτό εισόδημα.