Skip to main content

Δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα ζητά ο Μπαρόζο

Εκ νέου έκκληση στις χώρες της ευρωζώνης να δημιουργήσουν ένα δίκτυ ασφαλείας για την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτή χρειαστεί οικονομική βοήθεια, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο μιλώντας
Εκ νέου έκκληση στις χώρες της ευρωζώνης να δημιουργήσουν ένα δίκτυ ασφαλείας για την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτή χρειαστεί οικονομική βοήθεια, απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργηθεί, εντός της ευρωζώνης, ένα εργαλείο για συντονισμένη δράση, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης», σημείωσε.

Ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ακόμη πως αν και το θέμα της Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα της συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, δεν θα μπορούσε να φανταστεί να μην συζητηθεί.

«Το πλαίσιο για συντονισμένη δράση θα πρέπει να εκληφθεί ως δίκτυ ασφαλείας που να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που όλα τα άλλα μέσα για την αποτροπή κρίσης έχουν εξαντληθεί, και πρωτίστως εφόσον έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για πολιτική δράση σε εθνικό επίπεδο», κατέληξε.