Skip to main content

Διευθυντής Τροχαίας: Απαραίτητη η αλλαγή ωραρίου φορτοεκφορτώσεων

Ο Χρήστος Μπουλούμπασης επισήμανε πως πρέπει να αναβαθμιστεί το κέντρο ελέγχου της κυκλοφορίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι τροχονόμοι.

Τις δυσκολίες που έχει να διαχειριστεί η Διεύθυνση Τροχαίας της Θεσσαλονίκης στην καθημερινότητα της πόλης όσον αφορά τα κυκλοφοριακά επισήμανε με παρέμβαση του στην ημερίδα της Voria.gr ο νέος διευθυντής της Τροχαίας της πόλης Χρήστος Μπουλούμπασης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουλούμπασης, η τροχαία έχει να διαχειριστεί τη συμπεριφορά των οδηγών που δεν διστάζουν να σταθμεύουν σε λεωφορειολωρίδες, μπροστά σε διαβάσεις, καταστήματα και ράμπες ΑμεΑ.

Μάλιστα σημείωσε πως η δομή της πόλης ευνοεί τα κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού κατασκευάστηκε σύμφωνα με δεδομένα άλλης «και έχουν γίνει λίγα έργα ώστε να αλλάξει αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής της Τροχαίας σημείωσε πως 20.000 νέα οχήματα μπαίνουν κάθε χρόνο στην κυκλοφορία της πόλης, κάτι που ευνοείται από το γεγονός ότι οι περισσότερες παραγωγικές δομές βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο.

Παράλληλα την κατάσταση επιβαρύνουν οι 3 εκατ. επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο, καθώς επιλέγουν ουκ ολίγες φορές τη λύση του αυτοκινήτου για να μετακινηθούν.

Η Διεύθυνση Τροχαίας κατά τον κ. Μπουλούμπαση πραγματοποιεί καθημερινά έλεγχο της παράνομης στάθμευσης, ειδικά της διπλοστάθμευσης, της στάθμευσης σε λεωφορειολωρίδες και τις ράμπες ΑμεΑ.

Ο κ. Μπουλούμπασης επισήμανε πως για τη λύση των κυκλοφοριακών προβλημάτων είναι απαραίτητη η τροποποίηση του ωραρίου των  φορτοεκφορτώσεων, «κατά προτίμηση εκτός λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων», όπως είπε, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το κέντρο ελέγχου της κυκλοφορίας, ώστε να μην είναι απαραίτητοι οι τροχονόμοι, ενώ κατέληξε ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να προβάλουν περισσότερο τους πιο φιλικούς τρόπους μετακίνησης.