Skip to main content

ΔΝΤ: Αν θέλετε να ξεχρεώσετε... πουλήστε

Την πώληση ακινήτων του Δημοσίου θεωρεί ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη μείωση του ελληνικού χρέους το μέλος της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα.

Τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα μπορούσε να μειώσει το χρέος της έδωσε -κατά τη γνώμη του- το μέλος της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα: Δραστικές περικοπές στο ασφαλιστικό και πώληση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

«Ανταλλάξτε το χρέος με κρατικούς πόρους και ακίνητα. Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί σε αυτό τον τομέα. Χρησιμοποιήστε τα κέρδη για να εξαγοράσετε το χρέος με έκπτωση. Μην ανησυχείτε για τις τιμές, απλά κάνετε διαφανείς δημοπρασίες», σανέφερε ο Τράα σε συνέδριο της Τράπεζας Ελλάδος.

Συμπλήρωσε, δε, πως «οι αρχές δεν γνωρίζουν τους αριθμούς και τις οφειλές και αυτό υποσκάπτει την εμπιστοσύνη», ενώ τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η αναλογία 5 συνταξιοδοτήσεις προς 1 πρόσληψη στο δημόσιο, ώστε να βελτιωθεί η  αποτελεσματικότητα.

Τέλος, ο Τράα φαίνεται να έμαθε και μια από τις κύριες πτυχές του πελατειακού χαρακτήρα του ελληνικού δημοσίου, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει «less fakelaki».