Skip to main content

ΔΝΤ: Τον Ιούνιο θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αφορολόγητο

Πηγές του Ταμείου χαρακτήρισαν πρόωρο σε αυτή την φάση να συζητείται το σενάριο για επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019.

Τον Ιούνιο θα αποφασίσει το ΔΝΤ για το τι μέλλει γενέσθαι με το αφορολόγητο ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, καθώς ως και σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση.

Πηγές του Ταμείου που μίλησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων περιέγραψαν ως θετική εξέλιξη την αναθεώρηση των προβλέψεων για το πρωτογενές πλεόνασμα και χαρακτήρισαν πρόωρο σε αυτή την φάση να συζητείται το σενάριο για επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019, καθώς όπως είπαν το ΔΝΤ περιμένει ακόμα μια σειρά από "στοιχεία" (elements) για να τα συνυπολογίσει και έτσι να διαμορφώσει την τελική του απόφαση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε ουσιαστικά στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης που έχει συνάψει η Ελλάδα με τους θεσμούς στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

"Θα κάνουμε τον Ιούνιο απολογισμό της δημοσιονομικής κατάστασης και των πολιτικών που θα χρειαστούν για να επιτευχθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ με τρόπο βιώσιμο και φιλικό προς την ανάπτυξη, με βάση τα διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή δεδομένα".