Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
x

ΔΩΔΩΝΗ: ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ

Η γαλακτοβιομηχανία έχει ήδη δώσει 5 εκατ. ευρώ με τη μορφή προκαταβολών εν όψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017 που ξεκινά τώρα

Απόλυτα συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους 5.500 Έλληνες παραγωγούς της ήταν η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, για τη γαλακτοκομική περίοδο που ολοκληρώθηκε (Σεπτέμβριος 2015 – Αύγουστος 2016).

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ολοκληρώθηκαν όλες οι πληρωμές του εισκομιζόμενου πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος, ενώ έχει ήδη δώσει 5 εκ. ευρώ με τη μορφή προκαταβολών εν όψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017 που ξεκινά τώρα.

Ειδικότερα, η γαλακτοβιομηχανία, εν όψει της έναρξης της νέας περιόδου, ανακοίνωσε ότι:

- Ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε σε ποσοστό 10%, ξεπερνώντας στο σύνολο τους 5.500 Έλληνες παραγωγούς, όντας η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος της χώρας.

- Το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα ανήλθε σε 52.000 τόνους, αυξημένο κατά 27% σε σχέση με την περυσινή γαλακτοκομική περίοδο.

- Η ΔΩΔΩΝΗ, αύξησε τις ποσότητες του εισκομιζομένου αγελαδινού γάλακτος κατά 3%, σε αντίθεση με τη συνεχή μείωση που παρατηρείται στην ετήσια εγχώρια παραγωγή. 

- Η ποιότητα του γάλακτος βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά μέσο όρο 2% μετά και την εφαρμογή προγράμματος διαρκούς επιστημονικής υποστήριξης  των παραγωγών.

- Η Ήπειρος, στην οποία ο συνολικός αριθμός των παραγωγών αυξήθηκε κατά 12,5%, παραμένει ο βασικός πυρήνας της ζώνης γάλακτος της βιομηχανίας.

- Η ΔΩΔΩΝΗ έχει εκπληρώσει πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς που συνεργάζεται και αποτελεί έναν από τους ταχύτερους πληρωτές στον κλάδο.

- Επιπροσθέτως, έχει ήδη δώσει 5 εκ. ευρώ με τη μορφή προκαταβολών εν όψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017 που ξεκινά τώρα.

- Η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει σταθερά να παράγει όλα της τα προϊόντα χρησιμοποιώντας 100% φρέσκο γάλα που προμηθεύεται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

Σύμφωνα, επίσης, με την ανακοίνωση, η οικονομική εξυγίανση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κατά τα τελευταία έτη είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα. Παράλληλα, το γεγονός αυτό έχει συμβάλλει στο να αποτελεί έναν από τους καλύτερους πληρωτές κτηνοτρόφων και μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, η οποία  αυξάνει διαρκώς την παραγωγική της δυνατότητα και λανσάρει νέα προϊόντα, όπως το ταχέως αναπτυσσόμενο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και το νέο ημίσκληρο τυρί ΤουΤοστ ΔΩΔΩΝΗ.

«Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε στέκεται ενεργά στο πλευρό των παραγωγών της, πληρώνοντας από τις υψηλότερες τιμές στην αγορά και αυξάνοντας τις ποσότητες γάλακτος που προμηθεύεται, παρέχοντας bonus για την υψηλή ποιότητα και στηρίζοντας τους κτηνοτρόφους ενεργά στον τομέα υγείας του ζωικού τους κεφαλαίου, βοηθώντας τους έμπρακτα στην αύξηση και βελτίωση της παραγωγής τους. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές της υψηλής ποιότητας προϊόντα με μεγάλη διατροφική αξία και εξαιρετική γεύση, παραγόμενα από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα», καταλήγει η ενημέρωση.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι που κλείσαμε τη γαλακτοκομική περίοδο ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής φέτας, έχοντας τηρήσει όλες μας τις δεσμεύσεις προς τους παραγωγούς. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με μερικούς  από τους καλύτερους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα, οι οποίοι μας προμηθεύουν με άριστης ποιότητας φρέσκο γάλα. Η Βιομηχανία Γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, είναι μία υγιέστατη οικονομικά επιχείρηση και δεν πρέπει να συγχέεται με την εταιρεία δωδώνη παγωτά, η οποία βρέθηκε προσφάτως στην επικαιρότητα. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία δυνατή εταιρεία που ενισχύεται συνεχώς, φέρνοντας καθημερινά τη Γεύση του Καλού στους καταναλωτές». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ