Skip to main content

ΔΟΕ: Κανονικά του χρόνου οι Ολυμπιακοί Αγώνες με ή χωρίς κορωνοϊό

Κανονικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες επρόκειτο να διεξαχθούν τον φετινό Ιούλιο, ωστόσο αναβλήθηκαν για την επόμενη χρονιά, λόγω πανδημίας.

Οι αναβληθέντες, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο είτε αυτή συνεχιστεί, είτε όχι , δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς.

Όπως αναφέρει το BBC, o Kόουτς επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου του επόμενου έτους, σχολιάζοντας μάλιστα πως οι ερχόμενοι Ολυμπιακοί θα είναι "οι Αγώνες που ξεπέρασαν τον Covid".

Υπενθυμίζεται πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2020, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η ΔΟΕ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα καθυστερήσει τους Αγώνες μετά το 2021.

«Οι Ολυμπιακοί στο Τόκιο επρόκειτο να έχουν ως θέμα την ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά την καταστροφή από το τσουνάμι. Πλέον οι Αγώνες αυτοί θα είναι αυτοί που νίκησαν την Covid, το φως στην άκρη του τούνελ,» είπε ο Αυστραλός παράγοντας.

Τον Ιούλιο ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο είπε ότι είναι πιθανόν οι Ολυμπιακοί να διεξαχθούν μπροστά σε περιορισμένο αριθμό θεατών και ότι σκοπός είναι να αποφευχθεί να μην υπάρχουν καθόλου φίλαθλοι στις εξέδρες.

Πηγή: ΒΒC