Skip to main content

Doitforme: Ένας ψηφιακός βοηθός από τον Βόλο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δύο νεαροί μηχανολόγοι μηχανικοί δημιούργησαν το διαδικτυακό market place υπηρεσιών Doitforme, κάνοντας την digital διαφήμιση παιχνιδάκι

Ένα διαδικτυακό market place υπηρεσιών για επαγγελματίες, την πλατφόρμα Doitforme (Κάντο για μένα), όπου το εργαλείο της digital διαφήμισης γίνεται εύκολη υπόθεση για όσους δεν έχουν γνώσεις digital marketing, δημιούργησαν πριν από λίγο καιρό δύο νέα παιδιά στον Βόλο.

Ο 25χρονος Λουίτζι-Δημήτρης Γουλιανός και ο 29χρονος Ιωσήφ Ρέντα, μηχανολόγοι μηχανικοί, που γνωρίστηκαν όταν ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, θέλησαν να προσφέρουν έναν ψηφιακό βοηθό για τους ελεύθερους επαγγελματίες, από γιατρούς και δικηγόρους μέχρι μεσίτες και λογιστές, στον χαώδη κόσμο του digital marketing, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργούν τις δικές τους καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που για πολλούς εξ αυτών φαντάζουν πολύπλοκα. Μάλιστα, τα δύο παιδιά κατάφεραν με τη start up τους να μπουν το 2020 στη λίστα της ελληνικής έκδοσης του Forbes με τους 30 επιχειρηματίες κάτω των 30 ετών.

Στη Doitforme οι επαγγελματίες φτιάχνουν το προφίλ τους, αναρτούν το βιογραφικό τους, παρουσιάζουν τις δεξιότητές τους, αλλά και τον επαγγελματικό τους χώρο, και μέσω της πλατφόρμας καταφέρνουν να εμφανίζονται όσο πιο ψηλά γίνεται στις μηχανές αναζήτησης, ενώ παράλληλα μπορούν να διαχειριστούν την αυτοπροβολή τους μέσω των social media. Μάλιστα, όπως λέει στη Voria ο Λουίτζι-Δημήτρης Γουλιανός, η καινοτομία του ψηφιακού αυτού εργαλείου είναι το ότι οι διαφημίσεις γίνονται παιχνιδάκι για όσους δεν έχουν εντρυφήσει στο digital marketing, ενώ στο market place κουμπώνουν τα εργαλεία του facebook.

Λουίτζι-Δημήτρης Γουλιανός και Ιωσήφ Ρέντα

 

 

Οι επαγγελματίες έχουν πρόσβαση στο προσωπικό επαγγελματικό τους προφίλ για την ανάδειξη της δουλειάς τους, βλέπουν τα στατιστικά επισκεψιμότητας του προφίλ και των αναρτήσεων τους σε καθημερινή βάση, μαθαίνουν τι αναζητούν οι πελάτες τους και χρησιμοποιούν λέξεις-κλειδιά για τους βρίσκει κανείς ευκολότερα, ενώ έχουν άμεσες ειδοποιήσεις για υποψήφιους πελάτες.

Όπως εξηγούν οι δύο συνεργάτες, η πλατφόρμα αυτή προσφέρει έναν εύκολο και διαδραστικό τρόπο αναζήτησης υπηρεσιών, ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πωλητές υπηρεσιών, άμεση επικοινωνία και μέσα από προσωπικό chat, αλλά και αξιολογήσεις και βαθμολογίες για τις υπηρεσίες των πωλητών από άλλους χρήστες της Doitforme. Οι κατηγορίες επαγγελματικών υπηρεσιών που διαθέτει η Doitforme καλύπτουν μια ευρεία γκάμα: σπίτι, τεχνίτες, εκπαίδευση, εικόνα-ήχος, διαδίκτυο-τεχνολογία, υγεία, αισθητική και αθλητισμός, μηχανικοί-δόμηση, επιχειρήσεις, νομικά, κατοικίδια, τουρισμός-ταξίδια και εκδηλώσεις.

Σήμερα η Doitforme διαθέτει 550 ενεργούς επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα –σημαντικό κομμάτι και από το Βορρά- ενώ καταγράφει καθημερινά 600 αναζητήσεις υπηρεσιών.

«Πηγαίνοντας πόρτα πόρτα στους ελεύθερους επαγγελματίες, διαπιστώσαμε πως η διαφήμισή τους ήταν παλιάς μορφής, υψηλού κόστους και χαμηλής αποδοτικότητας και είχαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε αυτό το market place, κουμπώνοντας τα εργαλεία του facebook» εξηγεί ο Λουίτζι-Δημήτρης Γουλιανός. Αν και η αρχική ιδέα ήταν ένας ψηφιακός χώρος όπου θα μπορούσαν οι χρήστες να αναζητούν μικροϋπηρεσίες, τελικά το σχέδιο εξελίχθηκε και οδήγησε στη σημερινή μορφή της Doitforme. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί συνολικά 14 άτομα, από προγραμματιστές μέχρι γραφίστες και κειμενογράφους.