Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Η πρώτη καμπάνα στον 23χρονο - Σχετίζεται με σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

Αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας κατέθεσε πως τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο κατηγορούμενος ήταν αυτά που άνοιξαν τον σύνδεσμο

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών καθώς και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ καταδικάστηκε ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη αναφορικά με τις πλημελληματικού χαρακτήρα κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για όσα βρέθηκαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, κατά τον πρόσφατο έλεγχο της αστυνομίας.

Διαβάστε σχετικά - Δολοφονία Άλκη: Η ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 23χρονου - Τι βρέθηκε σε σύνδεσμο φίλων του ΠΑΟΚ

Παράλληλα, απαγορεύεται για πέντε χρόνια να παρακολουθήσει οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ενώ στους αγώνες του ΠΑΟΚ υποχρεούται να παραμένει στο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες πριν και μετά από κάθε αγώνα.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας διαχώρισε τις δικογραφίες και εκτός από την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο τον παρέπεμψε να δικαστεί και στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλημάτων.

Διαβάστε επίσης - Δολοφονία Άλκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 23χρονος - Αρνείται κάθε εμπλοκή

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες ενώ αποφάσισε η ποινή να μην ανασταλεί. Εξάλλου, ο ίδιος τη Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας από δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και συναυτουργία, αδίκημα για το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος με προφυλάκιση.

Αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας που συμμετείχε στην επιχείρηση κατέθεσε στο δικαστήριο και σημείωσε πως τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο κατηγορούμενος ήταν αυτά που άνοιξαν τον σύνδεσμο.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο πόρτες κλειδωμένες και υπήρχαν διακριτικά του ΠΑΟΚ. Δεν άνοιγε η πόρτα. Ο χώρος ήταν σαν διαμέρισμα. Βρέθηκαν πάρα πολλά βεγγαλικά, ναυτικοί πυρσοί, σπρέι πιπεριού, σουγιάδες καθώς και σκαπτικά εργαλεία όπως φτυάρια. Καλέσαμε κλειδαρά, ωστόσο κατά τη διάρκεια της προσπάθειας μας έφεραν από το Τμήμα κάποια κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο κατηγορούμενος και ανοίξαμε την πόρτα», είπε ο μάρτυρας.

«Είχα πρόσβαση στον χώρο. Είχα βρει τα κλειδιά και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος, ούτε μέλος είμαι. Έμπαιναν πολλοί στον χώρο», είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.