Skip to main content

Υπόθεση Φλόιντ: Ο Τραμπ απειλεί με «σκυλιά και όπλα» τους διαδηλωτές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποιεί όσους διαδηλώνουν για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού για το τι θα συμβεί αν παραβιάσουν τον φράκτη του Λευκού Οίκου.

Πόλεμο με αρκετά μέτωπα έχει ανοίξει ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσάβιν στη Μινεσότα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε σε μία ακόμη προκλητική ανάρτηση στο Twitter -δυναμιτίζοντας το κλίμα- μέσω της οποίας προειδοποιεί τους διαδηλωτές πως θα αντιμετωπίσουν τα πιο κακά σκυλιά και τα πιο απειλητικά όπλα αν παραβιάσουν τον φράκτη του Λευκού Οίκου.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στα social media ο κ. Τραμπ:

«Υπέροχη δουλειά χθες το βράδυ στο Λευκό Οίκο από τις αμερικάνικες SecretService. «Δεν ήταν μόνο εντελώς επαγγελματίες, αλλά πολύ κουλ. Ήμουν μέσα, παρακολούθησα κάθε κίνηση και δεν θα μπορούσα να νιώσω παρά ασφαλής. Άφησαν τους ''διαδηλωτές'' να ουρλιάζουν και να κλαίνε όσο ήθελαν, αλλά όποτε κάποιος πλησίαζε, γρήγορα τους ακινητοποιούσαν, δεν ήξεραν καν τι τους χτύπησε. Η πρώτη γραμμή αντικαταστάθηκε με φρέσκους πράκτορες, σκέτη μαγεία. Ήταν όλοι πολύ οργανωμένοι και έτσι κανείς δεν πλησίασε ή παραβίασε το φράχτη. Αν το είχαν κάνει θα τους είχαν υποδεχτεί με τα πιο κακά σκυλιά και τα πιο σκληρά όπλα που έχω δει ποτέ».

Σημειώνεται πως το απειλητικό Tweet του πλανητάρχη ήρθε μετά από τέσσερις μέρες συνεχών διαδηλώσεων, πολλές από τις οποίες έχουν παρεκτραπεί με φωτιές, καταστροφές, λεηλασίες, πυροβολισμούς και μάχες σώμα με σώμα διαδηλωτών με αστυνομικούς.