Skip to main content

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ξεσκονίζουν μήνυση του 54χρονου σε βάρος οκτώ ατόμων

Ο 54χρονος επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο είχε υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος οκτώ ατόμων.

Στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής αναζητούν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης που προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία του νησιού.

Οδηγός για την εξιχνίαση του εγκλήματος αποτελεί αυτή τη στιγμή μια μήνυση που είχε καταθέσει ο 54χρονος επιχειρηματίας κατά εκείνων που πίστευε ότι ευθύνονταν για το πρώτο συμβόλαιο θανάτου εναντίον του πριν από 11 μήνες κατά το οποίο δολοφονήθηκε η σύζυγός του. Παράλληλα, οι αρμόδιοι «ξεσκονίζουν» και μια έγγραφη αναφορά «φόβου» εκτέλεσής του, 15 ημέρες πριν από τη δολοφονία.

Η μήνυση του 54χρονου επιχειρηματία

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ο 54χρονος (ΔΚ) μέσω του δικηγόρου του, είχε υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου, σε βάρος 8 ατόμων, που θεωρούσε ηθικούς-φυσικούς αυτουργούς και συνεργούς, στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του, όταν οι δράστες είχαν σκοτώσει την 37χρονη σύζυγό του και είχαν τραυματίσει σοβαρά τον ίδιο. Ο 54χρονος νοσηλεύθηκε σε σοβαρή κατάσταση καθώς δέχθηκε, ωστόσο κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ως δράστη της δολοφονίας της συζύγου και απόπειρας σε βάρος του, είχε αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο άτομο αναφέροντας: «Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του. Τη στάση του αυτή, με τις παλάμες να τείνουν προς τα πίσω, την αναγνώρισα αμέσως, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθεται στις άμαξες με τα άλογα, τις οποίες χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς, ο ίδιος και η οικογένειά του και είναι μοναδική, καθώς το εν λόγω άτομο πάσχει από χαρακτηριστικό είδος κύφωσης».

Την ίδια ώρα, ως οδηγό της μηχανής «έδωσε» δεύτερο άτομο το οποίο είδαν να διαφεύγει και να επιβιβάζεται σε σκάφος. Επίσης, κατονόμασε και εκείνους που βοήθησαν και συνέδραμαν τους δράστες.

Χαρακτηριστικό σημείο της μήνυσής του είναι το παρακάτω: «Αξιοσημείωτο δε είναι πως ήδη από τις 12/9/2018 κατέθεσα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και αυθημερόν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου αναφορά μου, δυνάμει της οποίας καταγγέλλω, ως πρόσωπα τα οποία έχουν σχεδιάσει τη δολοφονία μου, τους… (αναφέρει τρία ονόματα) προκειμένου να με αποτρέψουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπερασπίσεως του κατηγορούμενου (ονοματεπώνυμο) για την υπόθεση δολοφονίας 37χρονου τον Αύγουστο του 2017. Η εμπλοκή μου στην υπόθεση αυτή ξεκινά από τη πίστη μου ότι ο δράστης αναγκάστηκε να προβεί στην πράξη για την οποία καταδικάστηκε επειδή η Ασφάλεια Ζακύνθου αντί να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του δρούσε η ίδια ως εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής… (αναφέρει ονοματεπώνυμο) και συνεργάτες της γνωστή οικογένεια του νησιού».

Ανάμεσα σε αυτούς που είχε μηνύσει ήταν ένας συνοδός ασφαλείας, ένας σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, και δύο πρώην αστυνομικοί.

Η αναφορά για τον «φόβο» εκτέλεσης

Παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε ο 54χρονος επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στη Ζάκυνθο είχε στείλει μια έγγραφη αναφορά «φόβου» εκτέλεσης του στις αρμόδιες Αρχές στις 23 Απριλίου 2021 εκφράζοντας την ανησυχία του για τις καθυστερήσεις στην έρευνα.

Μετά τη δολοφονία, οι αστυνομικές Αρχές θα εξετάσουν τα άλλοθι των οκτώ ατόμων που είχε μηνύσει το θύμα, θα εξετάσουν πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ θα προβούν και σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τους.

Νέα στοιχεία

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, το ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο και έκαψαν μετά τη δολοφονία, ήταν κλεμμένο από την Αθήνα στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ενώ του είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι στις προπαρασκευαστικές ενέργειες τους δράστες βοήθησαν τουλάχιστον 2-3 άτομα, όσον αφορά τη βοήθεια διαφυγής τους, αλλά και νωρίτερα στην εύρεση κρησφύγετου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρμόδιοι έχουν εντοπίσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχει αποτυπώσει την μετακίνησή τους μετά την δολοφονία για τουλάχιστον δύο χλμ έως ότου φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν το ΙΧ.

Μέσα στο καμένο ΙΧ βρέθηκαν 2 καλάσνικοφ, δείγμα το οποίο φανερώνει ότι οι δράστες ήθελαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εμπλοκής.