Skip to main content

Δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα με εντολή Τραμπ

Με διαταγή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Υεμένη, αναφέρει ανακοίνωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν έναν από τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης της Αλ Κάιντα, Κάσεμ αλ Ραΐμι, στην Υεμένη, όπως μεταδίδει το RIA Novosti, επικαλούμενο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική προεδρία.

"Με διαταγή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Υεμένη και κατάφεραν να εξοντώσουν τον Κάσεμ αλ Ραΐμι, έναν από τους ιδρυτές και αρχηγό της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ)", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι ο θάνατος του αλ-Ραΐμι αποτελεί ένα πλήγμα στην Αλ Κάιντα ενώ τόνισε επίσης ότι αυτό φέρνει τις ΗΠΑ "πιο κοντά στην εξάλειψη των απειλών που εγείρουν αυτές οι οργανώσεις για την εθνική ασφάλειά τους".

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον αμερικανικό λαό "εντοπίζοντας και καταστρέφοντας τρομοκράτες που επιδιώκουν να μας βλάψουν".