Skip to main content

ΔΟΜ: Δεν τελεί υπό καραντίνα η δομή μεταναστών στη Σίνδο

Ο ΔΟΜ ενημέρωσε ότι όλοι οι διαμένοντες και οι εργαζόμενοι εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό, ενώ το θετικό κρούσμα παραμένει σε καραντίνα.

Καμία πληροφορία για πιθανή καραντίνα δεν έχει επικοινωνηθεί από τις αρμόδιες αρχές, σχετιζόμενη με την προσωρινή δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Σίνδο, αναφέρει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε ανακοίνωσή του.

Όπως υπογραμμίζει ο ΔΟΜ, η δομή λειτουργεί κανονικά. 

«Μετά τον εντοπισμό ενός θετικού COVID-19 κρούσματος μεταξύ των εργαζομένων στη δομή και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, όλοι οι διαμένοντες και οι εργαζόμενοι εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό, ενώ το θετικό κρούσμα παραμένει σε καραντίνα σε χώρο εκτός δομής. Ο ΔΟΜ, σε στενό συντονισμό με τις Ελληνικές Αρχές και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνεχίζει την παροχή υπηρεσιών εντός της δομής σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και είναι έτοιμος να αναλάβει οποιαδήποτε ενέργεια κριθεί απαραίτητη», σημείωσε.

Διαβάστε: Κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο δομής με προσφυγόπουλα

Ιωαννίδης: Αρνητικά τα τεστ - Θετικό νέο για την περιοχή μας τα 

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης πληροφορήθηκε αυτή τη θετική εξέλιξη και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές για την εγρήγορση και την τοπική αστυνομία για την άρτια διαφύλαξη της καραντίνας στο ξενοδοχείο μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ.

«Μέσα στη ραγδαία εξέλιξη του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη προέκυψε και ένα πολύ θετικό νέο για την περιοχή μας, με τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου και όσους ζουν εκεί να διαγνώσκονται αρνητικοί στον κορονοϊό. Αυτό το νέο δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αντίθετα πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση και να συνεχίσουμε όλοι μας να παίρνουμε μέτρα, να φοράμε μάσκες σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει συνωστισμός και να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», τόνισε ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό στην περίοδο που διανύουμε να τηρήσουμε όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προληπτικά για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. 

«Είμαστε ένας Δήμος που έχουμε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού αλλά και χιλιάδες πολίτες που μας επισκέπτονται καθημερινά από άλλες περιοχές καθώς έχουν εργασιακές ή εμπορικές σχέσεις με τις χιλιάδες επιχειρήσεις που φιλοξενούμε. Από την πλευρά μας ματαιώσαμε για προληπτικούς λόγους τις εκδηλώσεις σε όλο τον δήμο παρόλο που λαμβάνονταν όλα τα μέτρα προστασίας και οι προβλεπόμενες αποστάσεις, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας», κατέληξε.