Skip to main content

Δόμνα Μιχαηλίδου: Μηχανισμός ανάπτυξης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι μηχανισμός ανάπτυξης, καθώς προσφέρουν στην ανάπτυξη του κοινωνικού εισοδήματος, τόνισε η υφυπουργός.

Τη σημαντική συμβολή του κοινωνικού κράτους στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο Thessaloniki Summit.

Αναφερόμενη στη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με οικονομική ενίσχυση για το 2020, τόνισε ότι «οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι μηχανισμός ανάπτυξης, καθώς προσφέρουν στην ανάπτυξη του κοινωνικού εισοδήματος».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, όταν εργάζονται και οι δύο γονείς, τότε ενισχύεται και το κράτος με τις εισφορές, ενώ η γυναίκα δεν χάνει τα εργασιακά της προσόντα, αφού μπορεί να δουλέψει αντί να κάθεται στο σπίτι για να προσέχει τα παιδιά της.

Σημαντική χαρακτήρισε τη συμβουλή του επιδόματος γέννας που δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως και την αύξηση του αφορολογήτου για κάθε παιδί.

Η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην καλύτερη στόχευση των  οικογενειακών επιδομάτων, με στήριξη όσων ομάδων το έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως τα μονογονεϊκά νοικοκυριά.

Παράλληλα έκανε λόγο περί ολοκληρωμένης πολιτικής για τα ΑμεΑ, χαρακτηρίζοντας το στόχο του ίδιου του πρωθυπουργού, ζητώντας για αυτό και τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου. «Έχουν ανάγκη να είναι οικονομικά ενεργοί-ανεξάρτητοι», ανέφερε για τα άτομα με αναπηρία η υφυπουργός

Τέλος, τόνισε ότι στόχος είναι οι προσιτές προνοιακές δομές και η στήριξή τους με αύξηση των αποθεμάτων προσφοράς της ελληνικής οικονομίας.