Skip to main content

Δώνης: Να μη μας πιάσει πανικός για να βάλουμε γρήγορο γκολ

Τόσο ο 50χρονος τεχνικός, όσο και οι συνεργάτες του, προσπάθησαν το τελευταίο 48ωρο να ηρεμήσουν τις σκέψεις των ποδοσφαιριστών τους

Την παραμονή της μεγάλης ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο (20:00), ο Γιώργος Δώνης έκανε κάτι... ασυνήθιστο για εντός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού: ολοκλήρωσε την προετοιμασία των «πράσινων» με πρωινή προπόνηση, προκειμένου εν συνεχεία να αποσυρθεί η ομάδα από νωρίς στο ξενοδοχείο και να έχει τον μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης και συσπείρωσης, εν όψει του δεύτερου προημιτελικού με τον Δικέφαλο του Βορρά, που έχει αποκτήσει χαρακτήρα αγώνα της... χρονιάς για το «τριφύλλι».

Τόσο ο 50χρονος τεχνικός, όσο και οι συνεργάτες του, προσπάθησαν το τελευταίο 48ωρο να ηρεμήσουν τις σκέψεις των ποδοσφαιριστών τους, αφουγκραζόμενοι την επιπλέον πίεση που υπάρχει στο μυαλό τους, λόγω της σημασίας που έχει αποκτήσει το ματς για όλο τον «οργανισμό» του Παναθηναϊκού. Από τη Δευτέρα είχαν πάρα πολλά τετ-α-τετ με τους περισσότερους παίκτες, προκειμένου να «καθαρίσουν» το μυαλό τους, με τον Δώνη να επισημαίνει διαρκώς πως δεν θα πρέπει να «φορτώσει» με έξτρα άγχος, τα πόδια των ποδοσφαιριστών του, η ανάγκη του Παναθηναϊκού να βρει πρώτος γκολ μέσα στο ματς.

«Δεν πρέπει να μας πιάσει... πανικός για να σκοράρουμε από τα πρώτα λεπτά. Πρέπει να μπούμε στον αγώνα με απόλυτη συγκέντρωση και να δούμε πώς θα περάσουμε το δικό μας πλάνο, το δικό μας παιχνίδι απέναντι στον αντίπαλο», ανέφερε ο προπονητής του «τριφυλλιού» προς τους παίκτες του και συμπλήρωσε: «Τέτοια παιχνίδια χρειάζονται ψύχραιμη και μυαλωμένη προσέγγιση. Δεν χρειάζεται να βγούμε στο γήπεδο κοιτάζοντας μόνο το πώς θα βάλουμε γκολ. Υπάρχει χρόνος για να πετύχουμε το στόχο μας, αλλά απαιτείται προσοχή και αφοσίωση από όλους και στην άμυνα, διότι ξέρετε πολύ καλά πως δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ».

Ο Δώνης σκοπεύει να κάνει μία ακόμη πιο λεπτομερή κουβέντα σήμερα το πρωί με τους 22 παίκτες που πήρε στη αποστολή πάνω στο πλάνο των «πράσινων», αναλύοντας σε βίντεο κάθε λεπτομέρεια της τακτικής προσέγγισης του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν περιμένει μεγάλες «εκπλήξεις» από τον ΠΑΟΚ κι εκτιμά πως οι περσινοί νταμπλούχοι θα κατέβουν στο ΟΑΚΑ με την ίδια σύνθεση που παρέταξαν στον πρώτο αγώνα της Τούμπας: δηλαδή με τον Βιεϊρίνια δεξιό μπακ, τον Μπίσεσβαρ στο «10» και τον Μίσιτς σε πιο χαμηλά μέτρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δίπλα στον Μαουρίτσιο. Η μοναδική αλλαγή που έχει στο μυαλό του πως μπορεί να κάνει ο Φερέιρα, είναι αυτή του Λάμπρου αντί του Πέλκα, κάτι που εφόσον γίνει, θα φέρει ειδική προσαρμογή πάνω στις κινήσεις του νεαρού εξτρέμ, ανάμεσα στις γραμμές του Παναθηναϊκού.

Σε ό,τι αφορά τώρα το πλάνο του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Δώνης θα «πατήσει» στην ενδεκάδα που θεωρεί πως είναι στην καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Με τον Νάγκι να παίρνει θέση στο δεξί «φτερό», τον Χατζηγιοβάνη στο αριστερό και τον Ζαχίντ πίσω από τον Μακέντα. Στη μεσαία γραμμή ο Κουρμπέλης (που πήρε «ανάσες», καθώς δεν αγωνίστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) θα είναι το «6άρι», ενώ ο Χρήστος Δώνης θα παίξει ένα «κλικ» πιο μπροστά ως καθαρό «8άρι».

Στην άμυνα η τετράδα θα είναι ίδια (Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης) με τον τελευταίο να καλύπτει ξανά το κενό του «λαβωμένου» Εμάνουελ Ινσούα.

Ο Αργεντινός πονούσε πολύ στο γόνατο και την Τρίτη (μολονότι έκανε ένεση), δεν προπονήθηκε καν και παρά το γεγονός ότι ήθελε σαν... τρελός να παίξει στον δεύτερο προημιτελικό, ο Δώνης έκρινε πως θα ήταν πολύ μεγάλο το ρίσκο, καθώς μετά υπήρχε κίνδυνος να τον χάσει για ενάμισι μήνα, λόγω του οστικού οιδήματος στο δεξί γόνατό του. Ήδη ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει (σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ) να μην πιέσει την όλη κατάσταση με τον Ινσούα και θα τον κρατήσει εκτός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μέχρι να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στο γόνατό του.

Στον αντίποδα, ο Δώνης συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή τον Αγιούμπ (έχει πάρει τη φανέλα με το «20»), καθώς είδε -προς απόλυτη ικανοποίησή του- τον Μαροκινό να ανεβάζει «στροφές» στις προπονήσεις και να είναι πλέον σε θέση να αγωνιστεί ως αλλαγή για 15 με 20 λεπτά.

Το πλάνο του τεχνικού τιμ για τον Αγιούμπ είναι να ξεκινήσει βασικός την προσεχή Κυριακή (16/2) στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτό στην παρούσα φάση έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς προηγείται -όλων- ο δεύτερος προημιτελικός με τον ΠΑΟΚ.