Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΕΛ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Οι επισκέψεις στις παιδιατρικές κλινικές έγιναν στο πλαίσιο των δράσεων της εθελοντικής ομάδας του σχολείου κατά τη γιορτινή περίοδο.

Το Παιδογκολογικό Τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και τη Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκαν την Πέμπτη 20 και Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία της Εθελοντικής Ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.

Κατά την επίσκεψη στο Ιπποκράτειο, περίπου 15 μαθητές, μαζί με δύο εκπαιδευτικούς πρόσφεραν δώρα (επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία) στα  παιδιά που νοσηλεύονται στο Τμήμα, ενώ όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, δεν έχασαν την ευκαιρία και  με την συνοδεία του δασκάλου που βρίσκεται στην κλινική επισκέφθηκαν και άλλες πτέρυγες νοσηλείας παιδιών προσφέροντας δώρα.

Στο ΑΧΕΠΑ, συνολικά 7 μαθητές/τριες και τρείς εκπαιδευτικοί με τη συνοδεία της γραμματέως της κλινικής είχαν τη δυνατότητα να δώσουν λίγη χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται στην κλινική και να τους δώσουν. Οι εθελοντές πρόσφεραν παιχνίδια και βιβλία σε όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά αλλά και  στην κλινική ώστε να δοθούν σε άλλα παιδιά.

Οι επισκέψεις έγιναν στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας κατά τη γιορτινή περίοδο.

Ακόμη, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, την Παραμονή των Χριστουγέννων, έψαλε τα κάλαντα στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, αλλά και σε καταστηματάρχες των οδών Κομνηνών και Δημοκρατίας.  Σύμφωνα με σχόλια των παρευρισκόμενων η παρουσία της ομάδας ήταν «φανταστική».

Η μπάντα πλαισιώνονταν από κιθάρες, φλογέρα, ακορντεόν, μπουζούκι και μπαγλαμαδάκι. Τα χρήματα που  συγκεντρώθηκαν προορίζονταν για φιλανθρωπικό σκοπό. Την προσπάθεια της ομάδας συντόνισε ο απόφοιτος Κώστας Αβραμίδης με τον αδελφό του Νικήτα.

Παράλληλα, στις 27 Δεκεμβρίου από την ομάδα προσφέρθηκε τρόφιμα (κρέας και τυρί), που αγοράστηκαν με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα κάλαντα, στον ξενώνα «'Αρσις» στο Ωραιόκαστρο και στην Τράπεζα τροφίμων του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα παιχνίδια και τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν ήταν προσφορά των μαθητών/τριών μελών της Εθελοντικής Ομάδας.Με συγκινητική προθυμία επέλεξαν τα κατάλληλα για τις ηλικίες των νοσηλευόμενων από τα δικά τους βιβλία ή επιτραπέζια και τους τα προσέφεραν, ενώ άλλα μέλη της ομάδας αγόρασαν για τον ίδιο σκοπό», τονίζει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ