Skip to main content

Δωρεά 22 ασθενοφόρων σε ΕΚΑΒ κι ΕΛΑΣ από την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και την Ένωση Εφοπλιστών

Ο υπουργός Υγείας τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας για τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Σε δωρεά 22 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και στην ΕΛ.ΑΣ προχώρησε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρο Βενιάμη η δωρεά 20 ασθενοφόρων προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και δύο προς την Ελληνική Αστυνομία.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας για τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σήμερα, αποδεχόμαστε με τιμή την προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».

«Η παρέμβαση του ΕΚΑΒ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στη δημόσια Υγεία είναι καθοριστική, καθώς είναι το πρώτο κομμάτι του συστήματος που έρχεται επαφή με τους ασθενείς. Άρα, η συνεισφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι πολύ σημαντική. Είναι 20 ασθενοφόρα στον επιχειρησιακό μας βραχίονα, στον "πόλεμο" απέναντι σε μια τεράστια κρίση της δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους 12 μήνες – της COVID – και όλων των άλλων αναγκών που προκύπτουν».


«Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και η ευγενής προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συντελεί σε αυτό. Είναι μια πολυεπίπεδη προσφορά προς το Κράτος και ειδικά προς το Υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε.

Στιο ίδιο κλίμα, ο κ. Βενιάμης δήλωσε πως «είναι επιπλέον ιδιαίτερο το βάρος που έχουμε δώσει, ώστε να υποστηριχθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, με τη συνεχή, κατά τη διάρκεια του έτους, παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων, καθώς και τη σημαντική ενίσχυση του στόλου επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν».