Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
x

ΔΩΡΕΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ MYTILINEOS ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ένα μοριακό μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοϊού και υγειονομικό υλικό προσέφερε μεταξύ άλλων η Mytilineos στα ελληνικά νοσοκομεία.

Με 15 ειδικούς αναπνευστήρες, για εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά, εξοπλίστηκαν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που αποτελεί μέρος της δωρεάς της MYTILINEOS που είχε πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυστυχώς δυναμική, οι ανάγκες των νοσοκομειακών ιδρυμάτων αλλάζουν συνεχώς και οι απαιτήσεις είναι επιτακτικές» επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Έτσι, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός της Εταιρείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ήταν για την προμήθεια επιπλέον 50 ειδικών αναπνευστήρων, για περισσότερα νοσοκομειακά ιδρύματα, αποφασίστηκε από κοινού ότι στην παρούσα συγκυρία είναι πιο χρήσιμη η αγορά και δωρεά μοριακού μηχανήματος ανίχνευσης του SARS-CoV-2, μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα, για περισσότερα από 5.000 τεστ».

Η εν λόγω δωρεά θα κατευθυνθεί απευθείας στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός, προκειμένου να ενισχυθεί η εξεταστική του δυναμικότητα. Σημειώνεται ότι το εν λόγω νοσοκομείο είναι αυτό που διενεργεί τα περισσότερα τεστ το μήνα στη χώρα μας.

Παράλληλα, καθώς τα υγειονομικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα είναι επιβαρυμένα, εκτός της συνδρομής στο ΑΧΕΠΑ, η MYTILINEOS εξασφάλισε πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό και για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ώστε να εξοπλισθούν μονάδες ΜΕΘ, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των νοσοκομειακών ιατρών.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσφοράς της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες και δραστηριοποιείται έχει ήδη προσφέρει:

•    2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ και ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και 500 rapid test στον Δήμο Λεβαδέων

•    2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας

•    Rapid και μοριακά τεστ, καθώς και υγειονομική συνδρομή στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, αλλά και

•    Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
 
«Με την ελπίδα ότι θα βγούμε γρήγορα από αυτήν την περιπέτεια, υγιείς και ασφαλείς, η MYTILINEOS δεσμεύεται ότι θα παραμείνει αρωγός της Πολιτείας και του συστήματος υγείας της χώρας, για όσο καιρό χρειαστεί. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!» καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ