Skip to main content

Δωρεά υγειονομικού υλικού 1 εκατ. δολ. στον «Ευαγγελισμό»

Το κοντέινερ, βάρους 8 τόνων και αξίας 1.007.000 δολαρίων περιέχει υγειονομικό υλικό, όπως σύριγγες, γάντια, γάζες, επιδέσμους, κ.α.

Σε δωρεά υγειονομικού υλικού προχωρεί η «Αποστολή», σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) και με τη χρηματοδότηση της ελληνο-αμερικανικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με σκοπό να συνεισφέρει στην εύρυθμη παροχή υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Το κοντέινερ, βάρους 8 τόνων και αξίας 1.007.000 δολαρίων, που παραδίδει η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον IOCC περιέχει υγειονομικό υλικό, όπως σύριγγες, γάντια, γάζες, επιδέσμους και εκατοντάδες άλλα είδη υλικού, ευρείας και εξειδικευμένης νοσοκομειακής χρήσης, το οποίο θα καλύψει τις απαραίτητες ανάγκες του νοσοκομείου.

Από το 2012 έως σήμερα, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο IOCC έχουν δωρίσει 39 κοντέινερ 40 ποδών σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της Ελλάδας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνεργασία της «Αποστολής» με τον IOCC ξεκίνησε το 2012, όταν η οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα κινητοποίησε τους Έλληνες ομογενείς της Αμερικής να στηρίξουν την πατρίδα τους μέσω του IOCC. Από τότε έως και σήμερα, έχουν προσφέρει βοήθεια αξίας άνω των 45.000.000 δολαρίων, προς ενίσχυση από κοινού χιλιάδων οικογενειών με την υλοποίηση προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας και εκπαίδευσης και σε στήριξη μικρών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με εξοπλισμό, mentoring και εκπαίδευση. Η συμβολή τους ήταν, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και στην ανακούφιση πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική τον Αύγουστο του 2018.