Skip to main content

Δωρεά μαμούθ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ετοιμάζει το ΕΕΘ

Ο Μιχάλης Ζορπίδης ενημέρωσε το Σώμα για τις επαφές που είχε η Διοικητική Επιτροπή με τη διεύθυνση του ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει η δωρεά.

Σε μεγάλη δωρεά προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προχωρά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης ενημέρωσε το Σώμα για τις επαφές που είχε η Διοικητική Επιτροπή με τη διεύθυνση του ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει η δωρεά την οποία έχει αποφασίσει το Επιμελητήριο για να ενισχύσει το έργο του νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί και την εμπροσθοφυλακή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ανάγκες του νοσοκομείου και καθορίστηκε η διαδικασία μέσα από την οποία θα προχωρήσει η δωρεά.

Mάλιστα επισημαίνεται πως ευρύτερες ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα.
 
Τα θέματα της συνεδρίασης
    
Ο Άξονας της Αριστοτέλους

Το ΔΣ διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για την απαγόρευση που ισχύει στην τοποθέτηση υαλοπετασμάτων στα καταστήματα του Άξονα της Αριστοτέλους και ζητά επιτακτικά από τον υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θόδωρο Καράογλου την αλλαγή της. Το ΕΕΘ θεωρεί ότι η απαγόρευση, που αφορά κάθε είδους διαχωριστικό σε εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να αρθεί, καθώς αποτελεί μοναδικότητα, αφού οι κατασκευές αυτές επιτρέπονται στην υπόλοιπη πόλη. Παράλληλα, με τις κατασκευές αυτές θα υποβοηθηθεί η λειτουργία των καταστημάτων, που τόσο έχουν πληγεί από τα μέτρα για την απαγόρευση του καπνίσματος και περιορισμού της Πανδημίας.
 
Όχι στην ταλαιπωρία της Αγοράς

Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε να καλέσει με επιστολή του τους αρμόδιους υπουργούς να εφαρμόσουν το νέο νόμο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις προκειμένου να σταματήσει επιτέλους η αφάνταστη ταλαιπωρία  της Αγοράς από ολιγάριθμες ομάδες. Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο με τις πορείες και τις διαδηλώσεις στις οποίες ελάχιστα άτομα, σχεδόν καθημερινά, αποκλείουν την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των καταστημάτων.

Το ΔΣ αποφάσισε ακόμη να διαμαρτυρηθεί στους αρμόδιους υπουργούς επειδή έχει επικρατήσει  μία απαράδεκτη διάκριση καθώς όλα τα καταστήματα κλείνουν τα μεσάνυχτα, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της Πανδημίας, ενώ τα Καζίνο λειτουργούν έως τις 4 π.μ. και τα ΟΠΑΠ Play έως τις 2 π.μ.
 
Εκλογή Προέδρου Τμήματος

Ο Άγγελος Πασαλίδης εκλέχτηκε χτες Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Η εκλογή διενεργήθηκε λόγω της παραίτησης της Χρύσας Γεωργιάδου- Γρανούζη, η οποία έχει εκλεγεί Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ.

Ο κ. Πασαλίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση ευχαρίστησε τα μέλη του Τμήματος τα οποία τον εξέλεξαν και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες προκειμένου με ενότητα και επιμονή να αναδειχθούν τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και να προωθηθούν οι περισσότερες δυνατόν λύσεις στα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι με λύπη του αναγκάζεται, λόγω των νέων καθηκόντων του, να παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Αγοράς, Ανάπτυξης και Συνεργασίας με Δήμους και την Περιφέρεια, στην οποία, όπως τόνισε «αναπτύξαμε εξαιρετική συνεργασία με όλα τα μέλη της, παρά το γεγονός ότι έχουμε εκλεγεί με διαφορετικές παρατάξεις».
 
Ο Άγγελος Πασαλίδης, νέος Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του ΕΕΘ, από το 1994 ασχολείται ενεργά στον χώρο του real estate. Η συνδικαλιστική του δράση ξεκινά το 2008. Είναι Πρόεδρος Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από το 2011 και Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης