Skip to main content

Δωρεά μαθητών, δασκάλων και αποφοίτων του Καλαμαρί στο ΑΧΕΠΑ

Το ποσό των 1.500 ευρώ, που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για αγορά θερμομέτρων νοσοκομειακού τύπου, με υπέρυθρες ακτίνες, και τροχήλατου ερμαρίου φαρμάκω

Σε δωρεά στο ΑΧΕΠΑ, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, προχώρησαν οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί της Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία ανήκε στους μαθητές και τα χρήματα που διέθεσαν προήλθαν από τον χορό του Γυμνασίου, ενώ συνεισέφεραν από τα ταμεία τους και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Αποφοίτων της Σχολής. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, 1.500 ευρώ, διατέθηκε για αγορά θερμομέτρων νοσοκομειακού τύπου, με υπέρυθρες ακτίνες, και τροχήλατου ερμαρίου φαρμάκων για τον ιό.

«Η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική ευαισθητοποίηση αποτελούν για το σχολείο μας  το μήνυμα που καθημερινά προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας μέσα από καθημερινές απλές πράξεις», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Και προστίθεται: «Μέσα στην πανδημία, μακριά από τις φυσικές τάξεις, το μήνυμα έγινε πράξη. Τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, πρότειναν να διατεθούν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από το χορό του Γυμνασίου για την αγορά υγειονομικού υλικού, προκειμένου να ενισχυθεί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς για τον covid 19.

» Η πρωτοβουλία τους κινητοποίησε και το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής, ώστε να συνδράμουν με τα αποθεματικά των ταμείων τους.

» Μετά από συνεννόηση με το νοσοκομείο και μέσα από μια χρονοβόρα διαδικασία, προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες διαφάνειας, λάβαμε το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας. Το ποσό των 1500 ευρώ που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για αγορά θερμομέτρων νοσοκομειακού τύπου, με υπέρυθρες ακτίνες, και τροχήλατου ερμαρίου φαρμάκων για τον covid 19.

» Τα παιδιά μας μάς έκαναν υπερήφανους και τα ευχαριστούμε για το παράδειγμα που μας έδωσαν».

Δείτε την επιστολή αποδοχής της δωρεάς από το Υπουργείο Υγείας ΕΔΩ.