Skip to main content

Δωρεά τριών αναπηρικών αμαξιδίων σε φορείς από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Τα αναπηρικά αμαξίδια δόθηκαν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και στο ΑΧΕΠΑ.

Με τρία επιπλέον αναπηρικά αμαξίδια ενίσχυσε ο δήμος Θεσσαλονίκης δύο νοσοκομειακές μονάδες και το παράρτημα Μακεδονίας του Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος, στο πλαίσιο της δράσης «keep on moving».

Συγκεκριμένα ο δήμος Θεσσαλονίκης δώρισε τρία αναπηρικά αμαξίδια στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών-Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο και στο ΑΧΕΠΑ.

Η προμήθεια των αμαξιδίων εξασφαλίστηκε μέσω της συλλογής καπακιών πλαστικών μπουκαλιών και τη μετατροπή της οικονομικής τους αξίας σε αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Η παράδοση των αμαξιδίων έγινε σήμερα από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρου Λεκάκη στο κτήριο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου.

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στη δράση "keep moving", η οποία εδώ και έναν χρόνο ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης. Στον ένα χρόνο που τρέχει τη δράση ο δήμος, μαζεύτηκαν 17 τόνοι από πλαστικά καπάκια. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δωρίσουμε σήμερα τρία αναπηρικά αμαξίδια στο ΑΧΕΠΑ, στο Θεαγένειο και στο Σύλλογο Παραπληγικών, στο παράρτημα Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Λεκάκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο δήμος έχει ήδη παραγγείλει άλλα οκτώ αμαξίδια, τα οποία μέσα στον επόμενο μήνα θα αποφασιστεί που θα δοθούν.

«Αυτό που έχουμε ως στόχο είναι τα αμαξίδια αυτά να πιάνουν τόπο και να πηγαίνουν κατευθείαν στην πηγή», πρόσθεσε ο κ. Λεκάκης, υπογραμμίζοντας ότι καθημερινά συλλέγονται πλαστικά καπάκια σε όλες τις κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Ως δήμος έχουμε μία ξεχωριστή γραμμή στην ανακύκλωση, που αφορά στη συλλογή των καπακίων. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει ένα συγκεκριμένο στόχο. Δεν είναι μόνο να αναπτυχθεί η συνείδηση ανακύκλωσης στους δημότες, αλλά ταυτόχρονα να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπ», δήλωσε από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Καθαριότητας του δήμου, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

«Έχοντας συγκεντρώσει μία σημαντική ποσότητα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέσουμε συγκεκριμένο αριθμό αμαξιδίων σε φορείς και άλλα οκτώ έπονται πάρα πολύ σύντομα. Είναι μια σημαντική δουλειά η οποία γίνεται και θα καλούσα τους συνδημότες μας να την ενισχύσουν ακόμη πιο πολύ. Πιάνει τόπο η προσπάθεια που κάνουμε όλοι», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.