Skip to main content

Δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες για τους κατοίκους στον Δρυμό

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης εγκαινίασε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του κτηρίου της Κοινότητας Δρυμού

Δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στον τόπο τους χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές και να ταλαιπωρούνται θα απολαμβάνουν στο εξής οι κάτοικοι του Δρυμού του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, σε μια λιτή τελετή και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 εγκαινίασε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του κτηρίου της Κοινότητας Δρυμού, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν ιατρικές εξετάσεις και να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να θωρακίσουμε την υγεία των δημοτών μας, εγκαινιάζοντας το χώρο που διαμορφώσαμε και εξοπλίσαμε με τα απαραίτητα ιατρικά όργανα στο ισόγειο του κτηρίου της Κοινότητας Δρυμού. Οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν βασικές υπηρεσίες υγείας χωρίς περιττές ταλαιπωρίες», τόνισε κατά την τελετή των εγκαινίων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Η διοίκησή μου στον δήμο Ωραιοκάστρου εργάζεται πυρετωδώς για την προκοπή κάθε γωνιάς του τόπου μας. Αυτός ο χώρος που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι μόνο ένα δείγμα γραφής για το ποιοι είμαστε και το τι θέλουμε να κάνουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Τσακίρης και εξέφρασε την ελπίδα πως «με τη λειτουργία του δημοτικού ιατρείου στο Δρυμό θα ενισχυθεί η προσπάθεια για την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού που έχουμε, αυτό της υγείας μας».

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Μήττας, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και όσους συνέβαλαν για να λειτουργήσει το ιατρείο, τονίζοντας πως η ΠΚΜ στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και είναι σε συνεργασία με την δημοτική αρχή προς όφελος των πολιτών.

«Μπαίνει επιτέλους τέλος στην ταλαιπωρία των συνδημοτών μας. Από σήμερα θα έχουμε στο Δρυμό γιατρό και οι πολίτες θα μπορούν να εξετάζονται και να συνταγογραφούν», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού, Κωνσταντίνος Πατσαλάς.

«Στον δήμο Ωραιοκάστρου δίνουμε προτεραιότητα και ενισχύουμε τον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Η προσπάθεια να συμβάλουμε στην θωράκιση της υγείας των πολιτών θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήσαμε στο Δρυμό κατά προτεραιότητα θα απολαμβάνουν εντελώς δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», είπε η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Ηλίας Ζιακούλης, ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού, Παναγιώτης Καρατάκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και ο κ. Αντώνης Σπυριδωνίδης, κάτοικος του Δρυμού που με προτάσεις του συνέβαλε στη δημιουργία του ιατρείου.

Οι κάτοικοι του Δρυμού στον ειδικά διαμορφωμένο και καταλλήλως εξοπλισμένο χώρο που θα αρχίσει να λειτουργεί επίσημα από την Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021, θα μπορούν να εξυπηρετούνται για συνταγογραφήσεις, βασική εξέταση παθολόγου, κ.α.. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τις ώρες λειτουργίας και για τον αριθμό τηλεφώνου, που θα μπορούν να καλούν οι πολίτες για πληροφορίες και για ραντεβού.