Skip to main content

Δωρεάν υπερηχογράφημα κοιλιακής αορτής στο ΚΕΠ του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί με τη συσκευή ασύρματου συστήματος υπερήχων C3 HD κατά τις ημέρες 3,4 και 5 Νοεμβρίου στον χώρο του ΚΕΠ.

«H πρόληψη σώζει ζωές». Αυτή είναι μια βασική αρχή του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, μιας δημοτικής δομής που σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΠ Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής με τη διενέργεια δωρεάν υπερηχογραφήματος κοιλιακής αορτής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που είναι πάνω των 65 ετών, σε άτομα 55 ετών και άνω, αν υπάρχει ιστορικό σε πρώτου βαθμού συγγενή και σε νεαρότερα άτομα, αν υπάρχει ύποπτη κλινική εικόνα, όπως σφύζουσα μάζα στην κοιλιά.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί με τη συσκευή ασύρματου συστήματος υπερήχων C3 HD που θα παραχωρηθεί από το ΕΔΔΥΠΠΥ. Ο υπερηχογράφος καταγράφει τη ροή του αίματος αλλά και την ταχύτητα της. Έτσι μπορεί να ελέγξει το τμήμα της αορτής που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά για ανεύρυσμα, απόφραξη ή διαχωρισμό.

Το πρόγραμμα θα γίνει στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στον χώρο του ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη που εδρεύει στο Πανόραμα επί της οδού Σχολείου 2α Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει ραντεβού από τις 22 Οκτωβρίου, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2310-331093, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον Covid-19.