Skip to main content

Δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι στους δήμους Θέρμης και Λαγκαδά

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις συνολικά επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στον δήμο Θέρμης. Από εχθές Πέμπτη 17 και σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου το κινητό συνεργείο βρίσκεται στη Θέρμη, ενώ τις προηγούμενες μέρες δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στα Βασιλικά και τον Τρίλοφο. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί συνολικά 200 γυναίκες από τον δήμο Θέρμης στο πλαίσιο του προγράμματος Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Το κινητό συνεργείο Μαστογραφικών ελέγχων επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης και δήμαρχος Λαγκαδά όπου θα βρίσκεται η μονάδα μετά τις επισκέψεις στον δήμο Θέρμης.  Οι δύο άνδρες συζήτησαν με τα στελέχη του δήμου και του συνεργείου μαστογραφικού ελέγχου δήμου συνεχάρησαν την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την ΚΕΔΕ, καθώς όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα κοινωνικής προστασίας και εθελοντισμού Κώστα Τιτέλη και τα στελέχη της δομής του κοινωνικού παντοπωλείου για την άρτια διοργάνωση. Τημονάδα επισκέφθηκε επίσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμης Σωτήρης Βογιατζής.



«Η μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον του  γυναικείου πληθυσμού για ενημέρωση  μας οδηγούν να δρομολογήσουμε και μία δεύτερη επίσκεψη της κινητής μονάδας στο προσεχές μέλλον, προκειμένου να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες συμπολίτισσες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την ίαση της κάθε ασθένειας ο δήμαρχος σημείωσε ότι «ως άνθρωποι οφείλουμε να επιζητούμε την πρόληψη και  και ως πολίτες να διεκδικούμε δράσεις πρόληψης που οφείλει να παρέχει η πολιτεία.  Με αυτό το σκοπό  η δημοτική αρχή αναπτύσσει από πληθώρα δράσεων  όπως η συμμετοχή στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, τη διοργάνωση δράσεων και ομιλιών για ενήλικες και παιδιά, τις ποικίλες δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, τη στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου αλληλεγγύης και τη συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, τη Συμβουλευτική στα σχολεία, την ψυχολογική υποστήριξη που παρέχεται από το Κέντρο Κοινότητας, τις εφαρμογές τηλεματικής ιατρικής  καθώς και όλη τη δουλειά που γίνεται από τις νοσηλεύτριες και τις κοινωνικές λειτουργούς στο “Βοήθεια στο Σπίτι”».