Skip to main content

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από τις 15 Ιανουαρίου στον Δ. Θέρμης

Κινητό συνεργείο θα βρίσκεται στα Βασιλικά (15/1), τον Τρίλοφο (16/1) και την Θέρμη (17 & 18/1) για τη διενέργεια μαστογραφικών ελέγχων.

Στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,  που στηρίζεται από την ΚΕΔΕ συμμετέχει ο δήμος Θέρμης.

Κινητό συνεργείο θα βρίσκεται στα Βασιλικά (15/1), τον Τρίλοφο (16/1) και την Θέρμη (17 & 18/1) για τη διενέργεια μαστογραφικών ελέγχων σε γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά. Τα ραντεβού κλείνονται  από 27 Δεκεμβρίου 2018 με σειρά προτεραιότητας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Παρ' όλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται :

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στα Βασιλικά – στην πλατεία Βασιλικών μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Βασιλικών
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 στον Τρίλοφο – μπροστά από τα ΚΑΠΗ και δίπλα από το πρώην Δημαρχείο Τριλόφου και
Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 στη Θέρμη: στον πεζόδρομο μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2310 466691 (09.00-14.00)

Τα ραντεβού κλείνονται από 27 Δεκεμβρίου 2018 με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

• Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
• Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.