Skip to main content

Τρία Πέντε Πηγάδια: Δωρεάν παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου λόγω πανδημίας

Τα σχέδια για μακροχρόνια μίσθωση πήγαν πίσω λόγω του νέου κύματος της πανδημίας που ήδη πλήττει πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι δραματικές εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού έφεραν και αλλαγές όσον αφορά τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδίων στη Νάουσα.

Την ώρα που η διοίκηση του δήμου επιδιώκει την εκκίνηση της χρηματοδότησης των 10,7 εκατ. ευρώ που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού, τα σχέδια για μακροχρόνια μίσθωση πήγαν πίσω λόγω του νέου κύματος της πανδημίας που ήδη πλήττει πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

«Η μέχρι τώρα μισθώτρια εταιρεία έχει ήδη εκδηλώσει αδυναμία να παραμείνει και φέτος στη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας», εξηγεί στην Voria.gr ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρατέθηκαν τρεις εναλλακτικές όσον αφορά τη διαχείριση του χιονοδρομικού που φέτος αναμένεται να λειτουργήσει με χαμηλή προσέλευση λόγω του κορωνοϊού.

Οι προτάσεις για μακροχρόνια μίσθωση έως 30 έτη, αλλά και η πρόταση για μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης γης δεν έπεισαν το δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί η τρίτη εναλλακτική, η δωρεάν παραχώρηση στον ΕΟΣ Νάουσας για έναν χρόνο.

«Είναι μια λύση που θα μας δώσει χρόνο να εξετάσουμε θα κάνουμε από εδώ και πέρα», επισημαίνει ο κ. Καρανικόλας.

Μάλιστα, τόσο η Νάουσα όσο και σε άλλους χειμερινούς προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις όσον αφορά τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων αφού το νέο lockdown που σιγά σιγά καλύπτει όλη την ευρύτερη περιοχή θα πλήξει και τον χειμερινό τουρισμό που ενίσχυσε διαχρονικά την τοπική οικονομία.

Κατά πληροφορίες, αναμένεται σχετική τηλεδιάσκεψη με στελέχη της κυβέρνησης και ιθύνοντες του χειμερινού τουρισμού και των χιονοδρομικών κέντρων ώστε να υπάρξει λύση για την περαιτέρω βιωσιμότητα των εν λόγω επιχειρήσεων.