Skip to main content

Δωρεάν πλύσιμο ρούχων για όλους τους αδύναμους από τον δήμο Θεσσαλονίκης (vid)

Ο χώρος και οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κοινωνικό Πλυντήριο αφορούν κάθε πολίτη, ακόμα και μη Θεσσαλονικιό, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα

Την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να έχει φρεσκοπλυμμένα ρούχα δίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης ο οποίος, αξιοποιώντας την ευγενική δωρεά της εταιρείας Unilever, ίδρυσε το Κοινωνικό Πλυντήριο στην οδό Ειρήνης 2-4.

Το κουμπί της πρώτης πλύσης πάτησε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που επισκέφτηκε τον χώρο με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρη Αηδονόπουλο, και τον διευθυντή της Unilever, Άντριου Κένεντι.

Ο χώρος και οι υπηρεσίες που προσφέρει αφορούν κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από το αν είναι δημότης Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ή δεν έχει πρόσβαση σε πλυντήριο και στεγνωτήριο.

Η νέα κοινωνική δομή του δήμου αποτελείται από τρία πλυντήρια και τρία στεγνωτήρια και θα λειτουργεί κάθε μέρα 9 με 1, προκειμένου να γίνεται ο κατάλληλος εξαερισμός λόγω της υγρασίας. Η εταιρεία πέρα από τη δωρεά των μηχανημάτων αναμένεται να τροφοδοτεί το Κοινωνικό Πλυντήριο με τα απαραίτητα απορρυπαντικά για τέσσερα χρόνια.



Σύμφωνα με τον Χάρη Αηδονόπουλο, τον Νοέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει και το Φιλοξενείο οικογενειών που έχουν χάσει τη δυνατότητα παραμονής στο σπίτι για λόγους φυσικών καταστροφών για βραχύ χρονικό διάστημα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε την εταιρεία για την προσφορά της τονίζοντας ότι σε δύσκολες περιόδους είναι απαραίτητη η συνεργασία δημοτικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων για την ανακούφιση πολιτών που έχουν ανάγκη.