Skip to main content

Δωρεάν ποντιακά εδέσματα θα μοιραστούν το πρωί στον Λευκό Πύργο

Η εκδήλωση με τα ποντιακά εδέσματα πραγματοποιείται για τα 25 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου (ΕΠΩΦ).

Ποντιακά εδέσματα, τανωμένο σορβά και ωτία, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου όσοι βρεθούν στον Λευκό Πύργο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για τα 25 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου (ΕΠΩΦ).

Τα ποντιακά εδέσματα θα διανεμηθούν δωρεάν στις 11 το πρωί κατά τη διάρκεια ημερίδας για την ποντιακή γαστρονομία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τα οφέλη της ποντιακής κουζίνας από τον επίκουρο καθηγητή Βιολογίας του ΑΠΘ, Θωμά Σαββίδη.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν ποντιακοί και παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του συλλόγου.

Η ΕΠΩΦ γιορτάζει την πολυετή προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Ωραιοκάστρου με διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή στις 19.30 το απόγευμα η ΕΠΩΦ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη διαδρομή των 25 χρόνων του συλλόγου στο αμφιθέατρο του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή ενός ντοκυμαντέρ που αναφέρεται τόσο στην ίδρυση του Ωραιοκάστρου, όσο και την ίδρυση και πορεία του συλλόγου μέχρι σήμερα.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιηθεί άλλες δύο εκδηλώσεις.

Ο σύλλογος που απαριθμεί σήμερα περίπου 800 μέλη, ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων, της ιστορίας, της λαογραφίας και του πολιτισμού.