Skip to main content

Δωρεάν στα τμήματα των ΚΔΑΠ επιπλέον 1.228 παιδιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πρόκειται για παιδιά που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία των voucher της ΕΕΤΑΑ ενώ διέθεταν πλήρη φάκελο για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Την αγκαλιά του σε 1.228 παιδιά, των οποίων οι οικογένειες ενώ πληρούσαν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις τελικά δεν απέκτησαν το voucher για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στα τμήματα των ΚΔΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης» (πρώην «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»/ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2022-2023, ανοίγει για μια ακόμη φορά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για τα παιδιά που έμειναν εκτός των κρίσιμων δομών βλέποντας τα όνειρά τους για συμμετοχή σε τμήματα πολιτισμού, αθλητισμού, πληροφορικής, ρομποτικής, κ.ά., να ακυρώνονται με τον χειρότερο τρόπο, και τους γονείς τους να περιέρχονται σε απόγνωση εν μέσω μιας χρονικής περιόδου που ο οικογενειακός προϋπολογισμός πλήττεται από την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την ανεργία. Να σημειωθεί ότι πολλά παιδιά είναι μέλη πολύτεκνων και υπερπολύτεκνων οικογενειών, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση οικογένειας των Πεύκων με επτά παιδιά που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα.

Με απόφαση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, που ήρθε ως συνέχεια της εξαγγελίας του στα σχολεία κατά τις τελετές Αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς, όλα αυτά τα 1.228 παιδιά, οι οικογένειες των οποίων διαθέτουν πλήρη φάκελο και είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου, θα φιλοξενηθούν δωρεάν στα τμήματα των ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Υπενθυμίζεται ότι από τη μεγάλη «σφαγή των παιδιών», όπως ο δήμαρχος χαρακτήρισε το τελικό αποτέλεσμα της επιλογής που διενήργησε η ΕΕΤΑΑ ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο 84.189 παιδιά αποκλείστηκαν από τα ΚΔΑΠ, voucher χορηγήθηκαν μόνο για 503 παιδιά για τα τμήματα των ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Συνέχιση του αγώνα για έκτακτη χρηματοδότηση

Μετά την εξέλιξη αυτή, που αποτελεί πρωτοβουλία του Σίμου Δανιηλίδη, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που εντάσσονται πλέον στα τμήματα ανέρχεται σε 1.731 παιδιά, με τον ίδιο να συνεχίζει τον αγώνα για την έκτακτη χρηματοδότηση των δημοτικών δομών τουλάχιστον κατά 50 εκατ. ευρώ, αίτημα που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κορυφαία συλλογικά όργανα των δήμων (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ).

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά προβλέψαμε την καταστροφή, προβλέψαμε τα τραγικά αποτελέσματα, στείλαμε αναλυτική επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στους συναρμόδιους υπουργούς, στους αρχηγούς όλων των κομμάτων, στους Βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, στους προέδρους των ΠΕΔ όλης της χώρας και στον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, με όλα τα στοιχεία, με όλους τους φόβους, αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για άμεση λύση στο πρόβλημα, που ακόμη δεν δόθηκε. Αναλογιζόμενοι την τραγική κατάσταση εκατοντάδων οικογενειών του δήμου μας, δεν θα μπορούσαμε παρά μόνο να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για τα παιδιά τους και να προσφέρουμε σε αυτά τη δωρεάν φιλοξενία στα δεκάδες τμήματα των δημοτικών ΚΔΑΠ. Έτσι στηρίζουμε την οικογένεια που πλήττεται και τα παιδιά που διψούν για μόρφωση και δραστηριότητες που καλλιεργούν τις δεξιότητές τους», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι «ο αγώνας για την έκτακτη χρηματοδότηση των δημοτικών δομών συνεχίζεται με την ίδια ένταση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης, επισημαίνοντας την «ετοιμότητα του συνόλου των στελεχών και των δομών για την ανταπόκρισή μας στις απαιτήσεις των παιδιών».

Υποβολή αιτήσεων

Για την ένταξη των παιδιών που διαθέτουν πλήρη φάκελο, και είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση και να την αποστείλουν με email μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της ΚΕΥΝΣ.

Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα γίνουν από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και η κατάθεση δικαιολογητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kdap2020.ns@gmail.com.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επιλέξουν για τα παιδιά τους έως τρεις δραστηριότητες, οι οποίες αναφέρονται στο έντυπο της αίτησης (http://www.e-kdap.gr) και θα ενημερωθούν μετά το πέρας των αιτήσεων για την πορεία της αίτησής τους και την εγγραφή του παιδιού ή παιδιών στις δραστηριότητες.

Για περισσότερες, δε, διευκρινίσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2310.638058 και 2310.547037.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ:

♦ Εφόσον έχουν πλήρη φάκελο και είναι δημότες του δήμου Νεάπολης-Συκεών:

Συμπληρωμένη αίτηση (βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΚΔΑΠ http://www.e-kdap.gr)

Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου)

Το αποτέλεσμα της ΕΕΤΑΑ που θα πιστοποιεί ότι έχουν πλήρη φάκελο

♦ Εφόσον έχουν πλήρη φάκελο και είναι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης- Συκεών:

Συμπληρωμένη αίτηση (βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΚΔΑΠ http://www.e-kdap.gr)

Λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ), ή εκκαθαριστικό ή επικυρωμένο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του γονέα, από τα οποία να προκύπτει η μόνιμη κατοικία.

Το αποτέλεσμα της ΕΕΤΑΑ που θα πιστοποιεί ότι έχουν πλήρη φάκελο.