Skip to main content

Δωρεάν στάθμευση μέσω του THESi ζητούν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης

Η ΟΒΣΘ ζητεί ακόμη να διασφαλιστούν θέσεις φορτοεκφόρτωσης για τα εμπορικά καταστήματα, «ώστε να καταστεί ομαλή η λειτουργία των επιχειρήσεων».

Να επεκταθεί το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης και στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές καταστημάτων επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και να διασφαλιστούν θέσεις φορτοεκφόρτωσης για τα εμπορικά καταστήματα, ώστε να καταστεί ομαλή η λειτουργία των επιχειρήσεων, θα ζητήσει από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τους υποψηφίους δημάρχους με επιστολή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ).

Αυτό αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία από κοινού με τον Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Καταστηματαρχών Οχημάτων Νομού Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Νομού Θεσσαλονίκης, σε έκακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΒΣΘ, παρουσία της Δικηγόρου παρ΄Αρείω Πάγω Στέλλας Βαλλάνη, σχετικά με τα ζητήματα που επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι φορείς με τη λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης "THESI".

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το συγκεκριμένο σύστημα ευνοεί τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επιτρέπει τη δωρεάν στάθμευση των οχημάτων τους, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα όμως στους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές καταστημάτων διότι ενώ έχουν το ίδιο δικαίωμα στην καθημερινή δωρεάν στάθμευση από την στιγμή που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά τέλη δεν τους επιτρέπεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η επιχείρηση σε ακόμα ένα πάγιο έξοδο για την κάλυψη αυτής της ανάγκης μία περίοδο όπου οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ήδη μια σειρά από δυσβάσταχτα και σοβαρά προβλήματα σε ό,τι έχει να κάνει με την βιωσιμότητα της επιχείρησης τους».

Με τη νομική καθοδήγηση της κας Βαλάνη, το Προεδρείο αποφάσισε ακόμη να ζητήσει τη γνωστοποίηση των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, «οι οποίες αναφέρονται στον καθορισμό του τρόπου και του σχετικού πλαισίου λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος στάθμευσης ''THESSIS'',και να μας χορηγηθούν αντίγραφα αυτών».

Με την επιστολή θα ζητείται, παράλληλα, «να επιλυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν από περιπτώσεις εσφαλμένων διαγραμμίσεων ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».