Skip to main content

Δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους στον δήμο Χαλκηδόνος

Δίκτυο ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης (WiFi) εγκαταστάθηκε σε κεντρικά σημεία του δήμου με την υλοποίηση του προγράμματος WiFi4EU.

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες του ο δήμος Χαλκηδόνος, ο οποίος σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ, εγκατέστησε ένα δίκτυο ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης (WiFi) σε κεντρικά σημεία του δήμου με την υλοποίηση του προγράμματος WiFi4EU.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στη στήριξη των δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi σε κέντρα δημόσιας ζωής, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών, κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου, o δήμος Χαλκηδόνος, ως δικαιούχος του έργου, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού. Έτσι, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης, ενώ στόχος του είναι να προστεθούν και νέα σημεία στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η εγκατάσταση παροχής τοποθετήθηκε στα παρακάτω σημεία του Δήμου:

• Δημαρχείο Κουφαλίων

• Κεντρικό Πάρκο Κουφαλίων

• Πρώην Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου

• Κεντρική Πλατεία Αγίου Αθανασίου

• Κεντρική Πλατεία Χαλκηδόνας

Τα νέα σημεία θα εμφανίζονται με όνομα «Wifi4EU» στις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, tablet κ.α.) και οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται μέσω του web browser της συσκευής, όπου θα εμφανίζεται το λογότυπο του Wifi4EU, πατώντας το κουμπί Σύνδεση-Login.

«Προσπαθούμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας, παρέχοντάς τους δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα πολύτιμο «εργαλείο» σε όλους, επενδύοντας παράλληλα στις νέες τεχνολογίες», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.