Skip to main content

Δωρεές για την ενίσχυση του νοσοκομείου Χαλκιδικής από Κασσάνδρα και Προποντίδα

Οι δήμοι Κασσάνδρας και Προποντίδας προχωρούν σε δωρεές για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής εν μέσω πανδημίας.

Με υλικοτεχνικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό ενισχύουν το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής οι δήμοι Κασσάνδρας και Προποντίδας.

Ειδικότερα, ο δήμος Κασσάνδρας χορηγεί υλικοτεχνικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19 αξίας 17.000 ευρώ, που περιλαμβάνει 50 test ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων (rapid test) αξίας 2.740.10 ευρώ πλέον Φ.Π.Α και ειδική κάψουλα αποστείρωσης Pro Medical UV- 5200, αξίας 15.000 ευρώ.

«Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του covid-19 όπου τα κρούσματα αυξάνονται και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες θανάτων συμπολιτών μας, η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής με υλικοτεχνικό εξοπλισμό κρίνεται ως κάτι περισσότερο από αναγκαία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Κασσάνδρας μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο δήμος Προποντίδας προχωρά στη δωρεά 12.000 ευρώ στο νοσοκομείο, όπου ανήκουν και τα Κέντρα Υγείας Ν. Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας που λειτουργούν στον δήμο, μετά από απόφαση τπυ δημοτικού συμβουλίου.

Η δωρεά θα γίνει με την μορφή προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί από τον δήμο και τα υλικά θα παραδοθούν στο νοσοκομείο.