Skip to main content

Δώστε τα στρατόπεδα στους Δήμους

Την παραχώρηση των στρατοπέδων στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης απαιτούν οι 14 δήμαρχοι της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης. Την άμεση ανάγκη για ζώνες πρασίνου τονίζει στη Voria.gr και ο δήμαρχος Νεά
Την αξιοποίηση των τεσσάρων στρατοπέδων της δυτικής Θεσσαλονίκης συνολικής έκταση 1.400-1.500 στρεμμάτων ως χώρων πρασίνου και αναψυχής διεκδικούν οι 14 Δήμαρχοι της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Οι δήμαρχοι έπειτα από αίτημά τους θα συναντηθούν αύριο,  Σάββατο 9 Ιανουαρίου, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα παραχώρησης των στρατοπέδων. Το θέμα έχει τεθεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο στον υπουργό κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Νεάπολης και προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, Ναθαναήλ Λαδόπουλο

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Λαδόπουλος, η παραχώρηση των στρατοπέδων Παύλου Μελά, Καρατάσιου, Ζιάκα και Μ. Αλεξάνδρου είναι ένα θέμα που απασχολεί τους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης τα τελευταία 10 χρόνια. «Παρά το γεγονός ότι υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την αποδέσμευση των εκτάσεων των στρατοπέδων, όλα αυτά έχουν μείνει στα λόγια με μοναδικό αποτέλεσμα οι χώροι αυτοί να αποτελούν τόπο συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων και ατόμων με αντικοινωνική συμπεριφορά», επισημαίνει ο κ. Λαδόπουλος.

Στόχος των δήμων είναι να δημιουργηθούν πάρκα πρασίνου και χώροι αναψυχής. «Επιβάλλεται να αρχίσουμε να δημιουργούμε και όμορφα πράγματα στη δυτική Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής οτιδήποτε είναι ανεπιθύμητο μεταφέρεται στην περιοχή μας (ΔΕΚΟ, σταθμοί μεταφόρτωσης, ρέματα κτλ). Σήμερα, στη δυτική Θεσσαλονίκη η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο δεν είναι ούτε 20%, όπως προβλέπει η ΕΕ», τονίζει ο κ. Λαδόπουλος.