Skip to main content

Δούκας: Διαφορετικός φέτος ο ΠΑΟΚ, καμία σύγκριση με πέρσι (video)

«Είναι πολύ ωραίο και ενδιαφέρον να συνομιλείς μαζί του. Νιώθεις ελεύθερα», δήλωσε για τον Ιβάν Σαββίδη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Δικεφάλου».

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, τις συγκρίσεις με την περσινή ομάδα αλλά και την κριτική από διάφορα μέσα αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Λευτέρης Δούκας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

Για τις συγκρίσεις που γίνονται με την περυσινή ομάδα: «Νομίζω είναι λάθος η οπτική αυτή. Μιλάμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Είναι άλλη ομάδα η ΑΕΚ, άλλη ομάδα ο Ατρόμητος. Αυτό που κοιτάω εγώ, είναι ελάχιστα διαφοροποιημένο από όσα είχε γραφτεί προ μερικών ημερών. Το πρώτο αυτό εξάμηνο του Φερέιρα, μπορεί να συγκριθεί μόνο με το πρώτο εξάμηνο του Λουτσέσκου, όχι με την δεύτερη χρονιά που είχε την ομάδα.

Ποδοσφαιρικά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Είναι μια ομάδα που δούλευε δύο χρόνια με τον προπονητή. Σήμερα μιλάμε για άλλη ομάδα, με άλλο τρόπο παιχνιδιού. Στον Φερέιρα, είπα ότι αν κερδίζαμε την Κυριακή, όπως παίξαμε με τον Ατρόμητο, θα ήμουν λιγότερο ευχαριστημένος από ότι τώρα. Θα ήμουν λιγότερο ευτυχισμένος, που είδα το χρονικό διάστημα που ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός σε όλο το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ και τα 25 λεπτά με τον Ατρόμητο».

Για ποιον λόγο δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ και την διαιτησία: «Ήταν παράξενο για εμάς. Μετά την έκθεση, καταλάβαμε και εμείς για το τι έγινε. Είναι ένα άθροισμα λαθών. Το να λέμε εκ των υστέρων τι φταίει είναι λάθος. Δεν θέλω να βγάλω ένα συμπέρασμα για το τι φταίει περισσότερο».

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και την προσαρμογή του: «Βρήκα έναν άλλο ΠΑΟΚ. Είναι μια ομάδα που σε υποβάλλει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Και στη προηγούμενη θητεία γινόταν αυτό, αλλά αν δεν ήσουν ΠΑΟΚ δεν σε ενέπνεε τόσο πολύ.

Για το αξιόποινο των φράσεων, υπάρχουν αθλητικοί δικαστές. Εμείς μπορούμε να στρέψουμε μια κατάσταση. Αν βλέπατε τις Αθηναικές ιστοσελίδες, γράφονται πολλά πράγματα. Αν κάποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί, λέει 2-3 πράγματα. Ασφαλώς δεν πρέπει να μπαίνει κανείς στα αποδυτήρια των διαιτητών».

Για τις διαφορετικές κριτικές των μέσων: «Πολύ απλά, μπορεί να είναι και στημένο επικοινωνιακό. Ο Σαββίδης μπήκε σφήνα, είναι μια απώλεια κεκτημένων. Τώρα χρειάζονται και δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ για να πουλήσει μια εφημερίδα, η ένα σάιτ. Τον ΠΑΟΚ τον απασχολεί, αλλά πέρα από μια παρέμβαση, με ποιον τρόπο μπορεί να κριτικάρεις κάποιον; Θα δώσω ένα παράδειγμα που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Όταν έγινε γνωστή η έκθεση της αστυνομίας, διάβασα έναν τίτλο και του είπα ότι αν το διάβαζε κάποιους που δεν πήγε στο γήπεδο, θα νόμιζε ότι έγινε πόλεμος.

Στους πάντες μιλάω ως δημοσιογράφος. Δεν μιλάω σαν γραφείο τύπου, ούτε σαν τίποτα. Είναι πιο αξιόλογο, παρά να παριστάνεις κάποιον. Επικαλέστηκα το φύλλο του αγώνα, που αναφέρεται σε βεγγαλικά, κροτίδες. Αναφέρεται επίσης σε ένα μπουκάλι. Μίλησα με τον διευθυντή αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Αυτή είναι η μόνη παρέμβαση που μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ. Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν βγάζει ανακοινώσεις για την διαιτησία: «Αρχικά για όσα έγιναν την Κυριακή, δεν μιλάμε για επικοινωνία. Προέχει η ομάδα και η ηρεμία της. Είναι μια τακτική και αν με θεωρούν διαφορετικό από τον προκάτοχο μου, είναι μια τακτική που πιστεύω. Μια ομάδα γίνεται μπάχαλο, όταν γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις. Αποπροσανατολίζεις τους παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ και παράπονα να είχε, δεν μπορούμε να μιλάμε για σφαγή. Μπορώ να επικαλεστώ τον παλαιότερο ΠΑΟΚ, που πήγαινε χωρίς προσήλωση και με έμφαση στην διαιτησία».

Για το θέμα εξαγοράς της NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Το που πηγαίνει, είναι προφανές. Ελέγχει έτσι τα θέλω και τα πρέπει των περισσότερων. Είναι ένα κανάλι συνδεδεμένο με το ποδοσφαιρικά δικαιώματα».

Για το «PAOK TV»: «Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής. Ο κόσμος κατάλαβε ότι το ''PAOK TV'' ήταν η μόνη επιλογή και ο κόσμος αγκάλιασε το εγχείρημα. Στόχος είναι οι συνδρομές της επόμενης χρονιάς, να είναι περισσότερες από την φετινή χρονιά. Χτίζεται συνδρομή με συνδρομή η προσπάθεια αυτή».

Για το δημοσίευμα με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε την πρόταση για τον Φερέιρα, άρα η πρόταση στον Μιλόγεβιτς, έγινε πολύ πιο πριν. Άρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ σκόπευε να απολύσει τον Φερέιρα, και να δώσει χρήματα για τον Μιλόγεβιτς. Και να ίσχυε, η αντίδραση του ΠΑΟΚ στην Σπόρτινγκ, θα ήταν σε κάποια νούμερα. Μερικά πράγματα διαψεύδονται από την ίδια την λογική. Επίσης το δεκαήμερο αυτό, ο ΠΑΟΚ είχε τρία στα τρία. Θα ήταν κουτό, να αλλάξει προπονητή».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι πολύ ωραίο να συνομιλείς μαζί του. Νιώθεις ελεύθερα μαζί του. Μιλάς με μεγάλο ενδιαφέρον».