Skip to main content

Δούμας για «Νέα Τούμπα»: Τον Οκτώβριο το πράσινο φως από το ΣτΕ

Είτε προκύψουν ενστάσεις είτε όχι, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα το θέσει προς συζήτηση και εφόσον το εγκρίνει θα το στείλει στο ΥΠΕΝ, είπε ο Τ. Δούμας

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη Νέα Τούμπα θα πάρει έγκριση περίπου τον Οκτώβριο από το Συμβούλιο της Επικράτειας, εκτίμησε ο αρχιτέκτονας πολεοδόμος και επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε το ΕΧΣ, Τάκης Δούμας, σχολιάζοντας το νέο βήμα που έγινε προς την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ και την ανάπλαση της λεγόμενης «Αλάνας».

Μιλώντας στο PAOK24.com, ο κ. Δούμας ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό καθώς η απόσταση από τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την έγκριση του σχεδίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την έκδοση προεδρικού διατάγματος, έχει πλέον μειωθεί».

«Το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο θα αναρτηθεί στον δήμο και σε περίπου ένα μήνα θα περάσει από την τελική έγκριση, καθώς με την ανάρτησή του μπορεί ο καθένας να το δει και να εκφράσει τις ενστάσεις του. Είτε προκύψουν ενστάσεις είτε όχι, ο δήμος θα το θέσει προς συζήτηση και εφόσον το εγκρίνει θα το στείλει στο υπουργείο», πρόσθεσε ο κ. Δούμας και συνέχισε:

«Από εκεί θα φτάσει στη Βουλή και η τελική γνωμοδότηση θα πάει προς έγκριση στον ΣτΕ. Από την εμπειρία που υπάρχει σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα πάρει έγκριση περίπου τον Οκτώβριο. Αρχές ή τέλος του μήνα».

«Η έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων είναι ένα από τα πολλά βήματα που χρειάστηκαν και είναι σημαντικό καθώς είναι από τα τελευταία στο δρόμο για την έγκριση από το ΣτΕ», κατέληξε.