Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΔΟΥΡΟΥ: ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Είναι καθήκον η διεκδίκηση εκείνων των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, είπε η περιφερειάρχης.

«Αποτελεί κρίσιμο καθήκον της περιφέρειας Αττικής η ανάληψη πρωτοβουλιών για την επούλωση των πληγών των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττική», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με αποκλειστικό θέμα «Ενημέρωση – συζήτηση για τις πυρκαγιές της 23-7-2018 στην Αττική», η κ. Δούρου σημείωσε πως σε αυτές τις πρωτοβουλίες δίνεται προτεραιότητα.

Όπως ανέφερε «κρίσιμο καθήκον είναι επίσης η διεκδίκηση εκείνων των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα των ακραίων καιρικών δεδομένων και της κλιματικής αλλαγής», προσθέτοντας ότι «αυτό που κάποτε θεωρούσαμε “επιστημονική φαντασία”, είναι σήμερα πραγματικότητα».

«Χρέος μας εδώ και τέσσερα χρόνια είναι να αποκτήσουμε τα απαραίτητα έργα υποδομής που όλες και όλοι έχουμε ανάγκη. Αυτό πράττουμε. Από αυτό θα κριθούμε», κατέληξε η περιφερειάρχης Αττικής.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ