Skip to main content

Δουΐτσης: Στις 26 Μαΐου η Θεσσαλονίκη ψηφίζει προοδευτικά

Άρθρο του συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Δουΐτση με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Άρθρο του Χρήστου Δουΐτση*

Όταν πριν από μερικούς μήνες ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωνε την πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος επιχειρήθηκε από τις προοδευτικές, αυτοδιοικητικές κινήσεις να βρεθεί μια κοινή υποψηφιότητα που θα διεκδικούσε την Δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Σε εκείνες τις διεργασίες η πρόταση της Κατερίνας Νοτοπούλου αντιμετωπίστηκε αρνητικά με τα επιχειρήματα της δήθεν «κομματικής υποψηφιότητας» και της «κυβερνητικής της ιδιότητας». Η πραγματικότητα απέδειξε ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι η μόνη από τον προοδευτικό χώρο που διεκδικεί την Δημαρχία της Θεσσαλονίκης. Είναι η μόνη νικηφόρα προοδευτική επιλογή.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Νοτοπούλου πρέπει να είναι μία από τις δύο επιλογές για την δεύτερη Κυριακή. Θα είναι ήττα για την πόλη εάν η δεύτερη Κυριακή αποτελέσει υπόθεση της δεξιάς. Οι δεξιοί υποψήφιοι προέρχονται από την ίδια πολιτική μήτρα. Με όποια εκδοχή και αν παρουσιάζονται εμφορούνται από τις ίδιες, αντιδραστικές αντιλήψεις αφού ο βασικός πυρήνας της σκέψης τους είναι κοινός.

Ο ένας ονειρεύεται να… «συντρίψει (sic) τον ΣΥΡΙΖΑ» κι ο άλλος, βγαίνοντας από την αλαλία μηνών, υιοθετεί ακροδεξιό και μισαλλόδοξο λόγο εγκαλώντας την Νοτοπούλου ότι «παρέδωσε κομμάτι της ελληνικής επικράτειας». Αυτοί είναι.

Για πρώτη φορά η Δημαρχία της Θεσσαλονίκης διεκδικείται από γυναίκα και μάλιστα νέα. Κι αυτό θα είναι άλλη μία προοδευτική κατάκτηση για την πόλη μας. Να βρεθεί δηλαδή στο Δημαρχιακό θώκο μια γυναίκα από την νέα γενιά που με φρεσκάδα και σύγχρονες αντιλήψεις θα οδηγήσει την πόλη στις προκλήσεις της νέας εποχής που έχει ξεκινήσει για την χώρα και για την περιοχή.

Η Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω. Στην εποχή που το Δημαρχιακό Μέγαρο ήταν κέντρο διαφθοράς και σκανδάλων. Στην εποχή της απραξίας, του συμπλεγματισμού και της κακομοιριάς. Η Θεσσαλονίκη κοιτάζει μπροστά. Σχεδιάζει και διεκδικεί τον ρόλο που της αντιστοιχεί. Και είμαστε αυτοί που μπορούμε να το υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Και το αποδείξαμε. Στα τέσσερα χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνανε στην πόλη όσα δεν γίνανε για δεκαετίες. Δεκαετίες στις οποίες οι δεξιοί διεκδικητές της δημαρχίας υπηρέτησαν τα κοινά από υψηλές, υπεύθυνες θέσεις. Ας αναλογιστεί η κάθε Θεσσαλονικιά και ο κάθε Θεσσαλονικιός την προσφορά τους.

Στις 26 Μαΐου η Θεσσαλονίκη ψηφίζει προοδευτικά. Ψηφίζει Κατερίνα Νοτοπούλου.

*Ο Χρήστος Δουΐτσης είναι συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί»