Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

Δ.ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ(ΦΩΤΟ)

Άγνωστοι δράστες παραβιάζουν τα σχολικά κτήρια στον δήμο Παύλου Μελά και προκαλούν καταστροφές - Τη λύση των καμερών προωθεί η δημοτική αρχή

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στον δήμο Παύλου Μελά τα συνεχόμενα περιστατικά βανδαλισμών, φθορών και κλοπών που σημειώνονται σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Τα φαινόμενα, το διάστημα μετά το πρώτο lockdown, έχουν ενταθεί με τη δημοτική αρχή να στρέφεται πλέον στη λύση της τοποθέτησης καμερών σε ορισμένα σχολεία που τα κρούσματα είναι πιο συχνά.

Άγνωστοι δράστες παραβιάζουν τα σχολικά κτήρια, τα οποία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, μπαίνουν μέσα σε αυτά και είτε προκαλούν καταστροφές είτε αφαιρούν αντικείμενα. Κάποια από τα τελευταία περιστατικά που καταγράφηκαν τον τελευταίο μήνα ήταν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων με τους δράστες να ξηλώνουν, πιθανότητα με φορτηγό, την περίφραξη μεταξύ 4ου Γυμνασίου και 6ου Δημοτικού σχολείου, ενώ έκλεψαν ακόμα και το αλεξικέραυνο. Εκτεταμένες ζημιές έχουν σημειωθεί και στο 1ο Λύκειο Πολίχνης κυρίως στον χώρο του γυμναστηρίου καθώς και στο 1ο και 4ο Γυμνάσιο της ίδιας περιοχής.