Skip to main content

Δραγασάκης: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον

Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης, όλος ο κόσμος αποδέχτηκε πως με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη βιώσιμο, είπε ο κ. Δραγασάκης.

Για ένα κρεσέντο ύβρεων από πλευράς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του ατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Αυτό το κρεσέντο ύβρεων είναι ένδειξη αμηχανίας και κάνει τον ομιλητή κωμικό και γραφικό» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μόνο δέκα λεπτά στο θέμα της Οικονομίας. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στην απόφαση του Εurogroup για το χρέος, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης, όλος ο κόσμος αποδέχτηκε πως με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη βιώσιμο» επεσήμανε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πόσο καταστροφικά είναι για τη χώρα τα υπερπλεονάσματα. «Υπάρχει κανείς που να πέτυχε κάτι καλύτερο; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να πέτυχε κανείς κάτι καλύτερο» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στα «πυρά» που εξαπολύει η Νέα Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό μαξιλάρι ο κ. Τσίπρας σημείωσε αυτό προέκυψε από τις εκταμιεύσεις του ΕSM, καθώς και τις δοκιμαστικές εξόδους που πραγματοποίησε η χώρα στις αγορές.

«Δεν προέκυψαν από τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου» σημείωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό και πως η κυβέρνηση του σύντομα θα τις μηδενήσει.

«Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι διαπραγματευτεί μείωση πλεονασμάτων μετά από ένα δημιουργικό σοκ. Ποιο είναι αυτό το σοκ; Το 12ωρο της εργασίας, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η καθήλωση του κατώτατου μισθού, η μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για κρυφή ατζέντα της ΝΔ η οποία είναι «ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης».

«Αυτό είναι το δημιουργικό σοκ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Ευτυχώς το πρόγραμμα αυτό θα μείνει στο συρτάρι» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με τις περικοπές συντάξεων τον αποκάλεσε "Τζάμπα μάγκα" και χαρακτήρισε "τρυπολογία" την τροπολογία, γιατί, όπως είπε, είναι μια "τρύπα στο νερό", ενώ προσέθεσε ότι είναι «η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού» του κ. Μητσοτάκη.

Επισήμανε, ακόμα ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην "τρύπα", αλλά είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

«Με τον ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για ταύτιση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν και την πιο ακραία αντιευρωπαϊκή πρόταση, και ότι δεν ακούει ούτε καν τις μετριοπαθείς φωνές στο εσωτερικό τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν μπορείτε να εκφράζετε στο εσωτερικό την πολιτική Κουρτς και στο εξωτερικό να λέτε για ευρωπαϊκές λύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε πιο προσωπικό ύφος, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Να τελειώνουμε με αυτό το ανέκδοτο. Σταματήστε κ.Μητσοτακη να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως θύμα δήθεν κακόβουλων δημοσιευμάτων με ενορχηστρωτή το Μαξίμου. Έλεος αφήστε αυτή την καραμέλα. Ποσώς μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή, είστε όμως δημόσιο πρόσωπο όπως και εγώ. Διεκδικείτε να γίνετε πρωθυπουργός, εγώ έγινα. Φανταστείτε εάν εγώ αρνιόμουν να παρουσιάσω το πόθεν έσχες για τις δραστηριότητες της συζύγου μου τι θα έγραφαν όλα τα παπαγαλάκια; Φανταστείτε να είχα τέτοια ανοιχτά θέματα. Για αυτό σας λέω αφήστε το κ.Μητσοτάκη. Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία

Ζητάτε να μη σχολιάσω την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου σας αλλά σχολιάσατε τα συναισθήματα της δικής μου συζύγου το 2015. Είμαστε περήφανοι για την πράξη αντίστασης του λαού το 2015. Η 5η Ιουλίου είναι καταγεγραμμένη ως φως. Είμαστε υπερήφανοι γιατί τολμήσαμε να φέρουμε στο φως της διαπραγμάτευσης τη θέση του ελληνικού λαού. Εσείς φωνάζατε ναι και λέγατε "βάστα Σόιμπλε". Είναι πολιτικό θράσος να ρωτάτε πως διαχειριστήκαμε το όχι του ελληνικού λαού. Ο λαός ψήφισε στις 5 Ιουλίου ψήφισε όμως και το Σεπτέμβριο του 2015και είναι αυτός που σας έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.»