Skip to main content

Δραγασάκης: Επιστροφή στο παρελθόν το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης χθες παρουσίασε ένα πρόγραμμα-αντιγραφή των προγραμμάτων της ΝΔ του 1990».

Αντιγραφή των προγραμμάτων της Ν.Δ. του 1990 που μας οδήγησαν στην κρίση και τη χρεοκοπία χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης το πρόγραμμα που παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας στα social media ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης χθες παρουσίασε ένα πρόγραμμα-αντιγραφή των προγραμμάτων της ΝΔ του 1990. Ένα πρόγραμμα-επιστροφή στο παρελθόν, που δεν κατανοεί τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό που προτείνει είναι η αναπαραγωγή του παραγωγικού μοντέλου που οδήγησε στην κρίση και κατέληξε στη χρεοκοπία».

Ο κ. Δραγασάκης υποστηρίζει ότι «με οριζόντια μέτρα χωρίς κλαδικά κριτήρια και τομεακές εξειδικεύσεις, χωρίς άποψη για το προς τα πού πρέπει να στραφεί η οικονομία, ευνοεί τελικά την εσωστρεφή κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που δεν καινοτομεί, καθώς και δραστηριότητες με χαμηλή προστιθέμενη αξία.  Με οριζόντιες μειώσεις στη φορολογία, που ευνοούν τους ''επάνω'' και αντί να μειώνουν, αυξάνουν τις ανισότητες».

Υπογραμμίζοντας ότι στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το αύριο όλων μας, θέτει το δίλημμα, «εάν θα φτιάξουμε την Ελλάδα, της επόμενης δεκαετίας, την Ελλάδα του 2030, χτίζοντας πάνω σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, για ένα μέλλον βιώσιμο και δίκαιο, με κοινωνική συνοχή ή αν θα γυρίσουμε στην Ελλάδα των λογικών και των πρακτικών που έφεραν τη χρεοκοπία, των πιο φθαρμένων υλικών που κατέρρευσαν, συμπαρασύροντας μαζί τους κόπους μιας ζωής και ακυρώνοντας την ελπίδα τόσων νέων ανθρώπων».