Skip to main content

Δραγασάκης για αποστολή στα Σκόπια: Η ζωή προχωρά με όσους συμμετέχουν

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, για τους επιχειρηματίες που δεν συμμετείχαν στην αποστολή στα Σκόπια

«Η ζωή προχωρά με όσους συμμετέχουν. Δικαίωμά τους να μη συμμετέχουν, αλλά έχουν συνέπειες. Αν κάποιοι θέλουν να κρατάνε τα πίσω βαγόνια και να σέρνονται είναι δικαίωμά τους. Προχθές στα Σκόπια οι καρέκλες γέμισαν. Οι γείτονές μας θέλουν να μπουν στην Ε.Ε., θέλουν κάποιον να εποπτεύει τον εναέριο χώρο τους, δεν έχουν ραντάρ. Θα τους βοηθήσουμε εμείς σε όλα αυτά ή θα το κάνει κάποιος άλλος; Τι είναι το πατριωτικό; Να πηγαίνουν διάφοροι γείτονες, οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι και να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας ή εμείς για να εδραιώσουμε μια καλή σχέση με τους Βόρειους γείτονες;»

Έτσι σχολιάζει τους εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι απέφυγαν να ακολουθήσουν την επίσημη ελληνική αποστολή στα Σκόπια ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στις 9 π.μ. θα παρακαθήσει με περισσότερους από 80 επιχειρηματίες σε πρωινό εργασίας που οργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) στο ξενοδοχείο The Met, μίλησε πριν από λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της ΕΡΤ-3, επισημαίνοντας τα οφέλη του βαλκανικού ανοίγματος που επιχειρεί η κυβέρνηση, με αιχμή της Σύμφωνία των Πρεσπών. «Οι συζητήσεις που κάναμε στα Σκόπια ήταν πολύ φιλικές και αφορούσαν συγκεκριμένα πράγματα» διαβεβαίωσε ο Έλληνας αντιπρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι οι καλές σχέσεις των δύο χωρών θα βοηθήσουν τη Βόρεια Ελλάδα.

Για το θέμα των εμπορικών σημάτων και ονομασιών των προϊόντων ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι το πρόβλημα θα υπήρχε εάν η Βόρεια Μακεδονία δεν όδευε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και παρέμενε μια τρίτη χώρα, χωρίς κανόνες για τα σήματα. «Εφόσον η συμφωνία ορίζει κανόνες και επιτροπή αν υπάρξει πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε» διαβεβαίωσε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος κάλσε τους επιχειρηματίες να δουν το μέλλον με αισιοδοξία. «Να δουν το δάσος και όχι το δένδρο, αν κάποιοι θέλουν να μείνουν και να δουν το παρελθόν ας το κάνουν, η ζωή προχωράει και με μεγάλα βήματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.