Skip to main content

Δραγασάκης: Στόχος να ανατρέψουμε τα βάθρα του δικομματισμού

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη διαπραγμάτευση για το χρέος, ώστε να καταστεί βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο.

Στην ανάγκη εφαρμογής ενός παράλληλου προγράμματος, που δεν θα σκοπεύει μόνο στην άμβλυνση των επιπτώσεων των μέτρων, αλλά και στην ανάκτηση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, στάθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σ' αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλλει η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καταπολέμηση των παθογενειών, εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, ενώ υπογράμμισε ότι «για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να ανατρέψουμε τα βάθρα στα οποία στηρίχθηκε ο δικομματισμός».

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση προσδοκά τάχιστη επαναφορά μέρους των καταθέσεων που έφυγαν. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο τη διαπραγμάτευση για το χρέος, ώστε να καταστεί βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο.

Αυτές οι εξελίξεις θα άρουν τις υφεσιακές πιέσεις, με την ανάπτυξη να επιστρέφει είτε το β' είτε το γ' τρίμηνο του 2016, εκτίμησε ο κ. Δραγασάκης. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι πρέπει «να προχωρήσουμε γρήγορα στους αναγκαίους μετασχηματισμούς της κοινωνίας, του κράτους και των θεσμών».

Στόχος, κατά τον κ. Δραγασάκη, είναι η επανένταξη όσων έχουν αποκλειστεί από την αγορά εργασίας. «Τα τωρινά επίπεδα της ανεργίας μόνο σε περίοδο πολέμου  παρατηρούνται. Η κυβέρνηση σκοπεύει στην απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο θα απελευθερώσει έως και 100 δισ. την επόμενη πενταετία», συμπλήρωσε..

«Πρέπει να βρούμε τρόπους να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τη διεθνή θέση της χώρας, του κύρους και της αξιοπιστίας μας εντός της Ευρώπης», συνέχισε ο κ. Δραγασάκης.