Skip to main content

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας- Προσαγωγές νεαρών στον Λευκό Πύργο(φωτο)

Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από το κέντρο ενώ αστυνομικοί σταμάτησαν ομάδα ατόμων στον Λευκό Πύργο για ταυτοποίηση.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πόλης ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζεται αυτό το Σάββατο. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με κλιμάκια τόσο εγχώρια όσο και από τις ΗΠΑ, όπως του FBI και της CIA (δείτε εδώ).

Μετά και από την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΣΒΒΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης, η αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση. 

Ελικόπτερα της ΕΛΑΣ πέταξαν σήμερα το μεσημέρι πάνω από το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, υπήρξε κινητοποίηση των αρχών όταν ομάδα περίπου έξι ατόμων στην πλατεία Λευκού Πύργου που φορούσαν σακίδια και θέλησαν να μπουν στο εσωτερικό του μνημείου. Ο φύλακας του Λευκού Πύργου, φοβούμενος ότι υπήρχε πρόθεση για ανάρτηση κάποιου πανό, κάλεσε τις αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο και έλεγξαν τους νεαρούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τον έλεγχο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι επιλήψιμο, ωστόσο οι νεαροί προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου για εξακρίβωση στοιχείων, καθώς δεν έφεραν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα. Όπως είπαν χαρακτηριστικά στη Voria.gr οι αστυνομικοί, «όποιος δεν έχει ταυτότητα μαζί του, θα προσαγάγεται για εξακρίβωση στοιχείων».

Άλλες πηγές, βέβαια, αναφέρουν ότι οι νεαροί είχαν στα σακίδια τρικάκια υπέρ της Μακεδονίας και για προληπτικούς λόγους δεν τους επετράπη η είσοδος στον Λευκό Πύργο.