Skip to main content

Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛΑΣ για τον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ(φωτο)

Το σχέδιο των αρχών ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη και απλώνεται σε όλο το μήκος της εθνικής οδού με κατάληξη στο κέντρο της Αθήνας και το ΟΑΚΑ .

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές ήδη από το πρωί του Σαββάτου για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο εκτός όσο και εντός του ΟΑΚΑ, όπου έχουν γίνει μετατροπές για τον μεγάλο αγώνα.

 

Το γιγαντιαίο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη και απλώνεται σε όλο το μήκος της εθνικής οδού με κατάληξη στο κέντρο της Αθήνας αλλά και το ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών. Μάλιστα, προβλέπεται αύξηση των περιπολιών και ενισχυμένα μπλόκα σε Μοναστηράκι, Ομόνοια, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Ερμού όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν παρέες μεμονωμένων οπαδών των δύο ομάδων από την Αθήνα και την επαρχία προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια.

Ειδική μέριμνα λαμβάνει η Αστυνομία για τη συγκέντρωση στην Ομόνοια ή την πλατεία Καραισκάκη (θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή για λόγους ασφαλείας), οπαδών του ΠΑΟΚ από την Αθήνα οι οποίοι συνοδεία αστυνομικών θα μεταβούν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Συνολικά 20 διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή το Σάββατο για να επιληφθούν όταν χρειαστεί ενώ από χθες το βράδυ, σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται οι σύνδεσμοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Αυτό που επιδιώκουν οι αστυνομικοί είναι να μην υπάρξει συνάντηση οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων. Συνολικά, στα μέτρα για τον τελικό θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 4000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών. Από την Κρατική Ασφάλεια, την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, υπηρεσίες της Ασφάλειας, ομάδες ΔΙ.ΑΣ, τα ΜΑΤ και την Τροχαία μέχρι και από τις αστυνομικές διευθύνσεις της επαρχίας αλλά την Πυροσβεστική.

Με τον ηλεκτρικό

Οι οπαδοί της ΑΕΚ, θα μετακινηθούν κυρίως με τον ηλεκτρικό και αναμένεται σε κάθε σταθμό να βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή μετακίνηση των φιλάθλων και να αποφύγουν “περίεργες” συναντήσεις. Θα αποβιβάζονται στον σταθμό Ειρήνη και στη συνέχεια με τα πόδια θα φθάνουν στο ΟΑΚΑ. Αξίζει να τονισθεί ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις θύρες του γηπέδου που “βλέπουν” προς τον σταθμό Ειρήνη ενώ του ΠΑΟΚ από το πέταλο που βλέπει στη λεωφόρο Σπύρου Λούη. Ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων θα υπάρχουν μεγάλα κενά και αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται και κατά την είσοδο στις θύρες του ΟΑΚΑ.

Όπως είναι γνωστό, κάθε ομάδα παρέλαβε 17.196 εισιτήρια τα οποία είναι ονομαστικά. Οπότε αναμένεται στο ΟΑΚΑ να βρεθούν περίπου 40.000 θεατές μαζί με τις προσκλήσεις και τα εισιτήρια που έχει πάρει και διαθέτει η ΕΠΟ που διοργανώνει και τον τελικό. Σε μια από τις κεντρικές σουίτες του σταδίου έχει στηθεί το επιχειρησιακό στρατηγείο της ΕΛ.ΑΣ όπου θα ελέγχονται οι κάμερες προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν ξεκάθαρη εικόνα του χώρου και να εντοπίζουν άτομα που κινούνται ύποπτα. Παράλληλα, έμφαση δίνουν και στις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων από τα ξενοδοχεία που έχουν καταλύσει μέχρι το γήπεδο ενώ φυσικά το ελικόπτερο της Αστυνομίας θα ίπταται τόσο πριν όσο και μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού.

Να σημειωθεί πως ήδη τα πρώτα λεωφορεία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ έχουν ξεκινήσει για την Αθήνα (δείτε εδώ).

δδ