Skip to main content

Δράμα: 48χρονος εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένες γυναίκες

Μία ακόμα περίπτωση κυκλώματος που πραγματοποιούσε τηλεφωνικές απάτες αποκάλυψαν μετά απο έρευνες αστυνομικοί στην πόλη της Δράμας.

Την εμπλοκή 48χρονου αλλοδαπού σε μία τηλεφωνική απάτη και πέντε απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών διαπίστωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας που συνέβησαν στις 21 Μαΐου.

Σε βάρος του δράστη, καθώς και σε δύο ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και της απάτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 21/5, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με έξι ηλικιωμένες στη Δράμα, στις οποίες παρουσιάστηκε ως ιατρός ή αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, είτε για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών, είτε για να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτευχθεί η εξαπάτηση των ηλικιωμένων, άγνωστη δράστιδα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο και τους προέτρεπε να ικανοποιήσουν το αίτημα.