Skip to main content

Κορωνοϊός-Δράμα: Ανησυχία για την προσέλευση 2.000 ατόμων σε κηδεία ιερέα (vid)

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Προσοτσάνης για τη μαζική προσέλευση πιστών στην κηδεία ιερέα στον οικισμό της Μικρόπολης - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή

Ανησυχία έχει δημιουργηθεί στην περιφερειακή ενότητα της Δράμας, μετά τη συγκέντρωση 2.000 περίπου ατόμων στην κοινότητα της Μικρόπολης για την κηδεία του πατέρα Αριστείδη Παπαδόπουλου, ενός ιερωμένου που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, η μεγάλη συγκέντρωση ατόμων σε ένα συγκεκριμένο σημείο αποτελεί κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, σε μια περιοχή όπως η Δράμα, που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Προσοτσάνης Θόδωρος Αθανασιάδης, «στην κηδεία παρευρέθηκαν άτομα που έτρεφαν σεβασμό και αγάπη για τον ιερέα», ενώ επισήμανε ότι μετέβησαν από διάφορες περιοχές της Δράμας είτε κατά δυάδες είτε κατά μόνας.

Μάλιστα, από χθες βρίσκεται στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid test στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε διασπορά του ιού κατά τη διάρκεια της τελετής της Εξοδίου Ακολουθίας. Σύμφωβα με τον δήμαρχο, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των τεστ είναι αρνητικά.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν και την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή ώστε να γίνουν εκ νέου τεστ.