Skip to main content

Δράμα: Εορταστικές δράσεις αντί Ονειρούπολης για την τόνωση της αγοράς

Με εορταστικές δράσεις ο δήμος Δράμας θα επιχειρήσει να κρατήσει ζωντανή την αγορά που θα υποστεί μεγάλο πλήγμα από την ακύρωση της Ονειρούπολης

Εορταστικές δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης αντί της «Ονειρούπολης» θα διεξαχθούν στη Δράμα κατά το χρονικό διάστημα 11 Δεκεμβρίου με 3 Ιανουαρίου, λόγω των συνθηκών με την πανδημία του κορωνοϊού που κατέστησαν απαραίτητη την ακύρωση της για τη φετινή σεζόν, όπως είχε επισημάνει σε πρόσφατο ρεπορτάζ η Voria.gr.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας, οι φετινές δράσεις θα έχουν στόχο την τόνωση του ηθικού των Δραμινών αλλά και τη στήριξη των μαγαζιών της πόλης σε μία δύσκολη περίοδο για την τοπική οικονομία, καθώς δεν αναμένεται λόγω των κλειστών συνόρων στην Εξοχή να έρθουν Βούλγαροι τουριστές, οι οποίοι κατά κύριο λόγο ήταν οι επισκέπτες της «Ονειρούπολης».

Σε κεντρικά μέρη της πόλης όπως η πλατεία Ελευθερίας αλλά και σε δρόμους όπως η Παπανδρέου και Λαμπριανίδη, ο δήμος Δράμας θα φορέσει τα καλά του, καθώς θα φωτιστεί ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, θα τοποθετηθούν τα γνωστά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη αλλά και νέες κατασκευές.

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας δήμου Δράμας Αναστασία Τόλιου στη Voria.gr, ο προϋπολογισμός των φετινών δράσεων θα είναι ο μισός, ενώ τα χρήματα που δεν θα ξοδευτούν, θα διατεθούν για την επόμενη «Ονειρούπολη» του 2021/22.

Παράλληλα, για πρώτη φορά θα δημιουργηθεί διαδραστική πλατφόρμα και εφαρμογή για όλα τα παιδιά όπου θα παρουσιάζονται διάφορα βίντεο και εικόνες, μεταδίδοντας ατμόσφαιρα Χριστουγέννων.

Ο σχεδιασμός αναμένεται να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δράμας, που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη.